Hlavní obsah

Házenkářky Veselí nad Moravou po triumfu v poháru touží po dalších trofejích

LOVOSICE

Roli nejlepšího tuzemského družstva házenkářek potvrdily hráčky Veselí nad Moravou i ve finále Českého poháru. Pro to, aby mohly zvednout pohár nad hlavu, musely cestovat z východu Moravy z jejich pohledu až na opačný konec republiky. V severočeských Lovosicích tak spokojeně hodnotil dosažený triumf i trenér Peter Sabadka.

Článek

„Nevěděl jsem, v jaké formě do Lovosic přijedeme. Děvčatům jsem dal totiž třináctidenní volno, ale zvládly semifinále a od úterý jsme začali znovu s tréninkem. Úvod finále proti Porubě byl z naší strany velmi dobrý. Po zranění Rajnohové jsme na chvilku vypadli z tempa a soupeř zkorigoval. Ale závěr jsme si pohlídali,“ líčil kouč vítězného celku.

Veselí nad Moravou má v této sezóně už za sebou účast v Lize mistrů i v PVP. „Nyní se můžeme soustředit jen na interligu a české play-off. Díky prvenství v domácím poháru si věříme i na další dvě soutěže. Bylo by krásné vyhrát je všechny. Ale zůstáváme při zemi,“ zamýšlel se 37letý Sabadka, který pochází ze slovenské Ilavy.

„Do Veselí to mám kousek, mohu se soustředit jen na práci. Jsem zároveň i trenérem slovenské reprezentace. Výhodou je, že spousta slovenských reprezentantek působí i v českých klubech,“ povídal kouč.

Legendární Černá má pořád motivaci

Oporou Veselí je 45letá brankářka Lenka Černá. Kam řadí zisk poháru ve své kariéře? „Pokud to beru z celkového hlediska této sezóny, pak je to taková třešnička. A povzbuzení do jara. Ale nevzpomenu si, kolikáté je to moje vítězství v národním poháru,“ usmála se legendární házenkářka.

Vůbec ji nevadilo, že se finále hrálo v Lovosicích. „Vím, že den před námi získali Český poháru lovosičtí muži a o házenou je tady zájem. V místní hale jsem někdy před spoustou let byla na soustředění s českou reprezentací. A při nynějším finále se mi líbila divácká kulisa. Fanoušci sportu rozumí,“ pokývala hlavou.

Jaké má cíle do zbytku sezóny? „Získat další dvě trofeje. A do nového roku mě motivuje touha, aby Veselí vyhrálo interligu. To by byl vynikající úspěch. Vedeme tabulku a máme našlápnuto na nejvyšší mety,“ tvrdila Černá, která je souběžně asistentkou trenéra Sabadky u slovenské reprezentace.

„Naše spolupráce je výborná, protože se známe už z klubu. U slovenského nároďáku jsem od září. Je to pro mě nová zkušenost potom, co jsem si tuhle asistentskou pozici vyzkoušela i u české reprezentace,“ líčila házenkářka, která už v roce 1986 získala jako brankářka s tehdejším československým týmem stříbro na MS!

„V polovině prosince jsme měli výročí pětadvaceti let od toho úspěchu. Rychle to uteklo. S bývalými spoluhráčkami se snad sejdeme při třicetiletém jubileu za pět let. Doufám, že nebudu někde zaneprázdněná při zápasech (smích).

Reklama

Související témata: