Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova o Vánocích místo odpočinku tvrdě dřely

PROSTĚJOV

Tvrdou vánoční dřinu zvolily volejbalistky Prostějova jako prostředek k vylepšení své nelichotivé situace v Lize mistryň. České šampionky ve čtyřech dosavadních kolech získaly jen jeden bod a jsou ve skupině C na posledním místě.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Volejbalistky Prostějova mají za sebou tvrdou přípravu.

Článek

Vyhlídky na postup do play off se Prostějovu vzdalují. Dvě kola před koncem základní však Hanačky stále mají naději ukončit nepříznivou sérii a vyhnout se vyřazení. K postupu by Prostějovu teoreticky mohlo stačit jedno vítězství - buď v Curychu nebo doma nad Kazaní.

Dál totiž projde také nejlepší tým ze čtvrtých míst, v tomto ohledu na tom ale zatím jsou lépe Mylhúzy i Konstanca. "Sice už máme jen dvě možnosti, nerezignovali jsme však a poctivě se snažíme, abychom postoupili," uvedl kouč Prostějova Miroslav Čada.

Cestu z výsledkové krize vidí Čada vedle herního zlepšení také ve zvýšení bojovnosti. Ta ve většině klíčových okamžiků v prohraných zápasech jeho svěřenkyním chyběla. "Pomoci nám může jedině tvrdá práce a zlepšená kondice," tvrdí prostějovský kouč, který při zápasové přestávce v Lize mistryň až do 11. ledna připravil týmu náročný program už od 26. prosince.

Na fyzickou přípravu si pozval kondičního trenéra Tomáše Malého ze Slovenska. Po dvoudenním volnu na Silvestra a Nový rok už dnes volejbalistky Prostějova opět pilovaly kondici i herní prvky.

Libero Markéta Chlumská místo přípravy zatím podstupuje regeneraci, část tréninků po doléčení v minulém týdnu vynechala i smečařka Helena Horká. "Jejich zdravotní problémy nejsou naštěstí vážné. Příští středu v dalším kole Ligy mistryň v Curychu už budou k dispozici," poznamenal Čada.

Přípravu proloží prostějovské volejbalistky ve čtvrtek ve Vídni přípravným zápasem s nejlepším rakouským týmem Post Schwechat.

Reklama