Hlavní obsah

Basketbalová sedmnáctka v základní skupině MS narazí také na USA

KAUNAS/PRAHA

Česká basketbalová reprezentace do 17 let v základní skupině A letošního mistrovství světa v Litvě narazí také na tým Spojených států amerických, který obhajuje předloňské vítězství. Svěřenci kouče Petra Tremla se dále v první fázi MS poměří s Čínou, Austrálií, Egyptem a Francií. Rozhodl o tom dnešní los v Kaunasu. Šampionát se uskuteční od 29. června do 8. července.

Článek

Skupinu B tvoří Španělsko, Chorvatsko, Kanada, Litva, Argentina a Korea. Do čtvrtfinále postoupí vždy čtyři nejlepší celky.

Češi míří do Litvy v roli úřadujících vicemistrů Evropy, kteří v loňském semifinále v Pardubicích porazili i svého budoucího soupeře ze skupiny MS Francii. Kouč Treml ale v Litvě očekává po všech stránkách těžší turnaj než na kontinentálním šampionátu.

"Víme, že na domácím mistrovství Evropy se nám sešlo vše dobré najednou. Nemůžeme si proto říkat, že budeme odjíždět jako favoriti. Navíc neznáme reálnou sílu většiny soupeřů. Pamatuji si Čínu z jednoho turnaje, kde byla velice silná. Za stejně úspěšný výsledek, ve srovnání se stříbrnými medailemi z mistrovství Evropy, bych považoval postup do čtvrtfinále," uvedl Treml.

Těší se však na konfrontaci s týmy z pěti kontinentů. "Vyzkoušíme si všechny basketbalové styly. A o tom má mistrovství světa být. Ve druhé skupině by tak pestré složení nebylo," dodal Treml, který v ženské lize vede tým VŠ Praha.

Reklama