Hlavní obsah

Miliardy proti prstenům. Nejsledovanější zápas bude bitvou generací

Praha

Ve svých 24 letech podepsal vloni Patrick Mahomes kontrakt, z něhož se fanouškům protočily panenky. Za deset let působení u týmu amerických fotbalistů Kansas City Chiefs si může vydělat půl miliardy dolarů, což nyní odpovídá necelým 11 miliardám korun. V historii sportu učinil jeden podpis většího boháče jen z fotbalisty Lionela Messiho v Barceloně.

Foto: Denny Medley, Reuters

Na umění Patricka Mahomese budou spoléhat fanoušci týmu Kansas City Chiefs.

Článek

Mahomesovi k tomu stačily dvě kompletní sezony v NFL. Pravda, ohromující. V první se stal nejužitečnějším hráčem soutěže, ve druhé dovedl svůj tým k vítězství v Super Bowlu. Přesto se objevily otázky, jestli se mu v mladém věku z takového balíku peněz nezamotá hlava.

V Kansasu si ale zatím mnou ruce, Chiefs s Mahomesem jsou ještě dominantnější než loni a opět si zahrají nejsledovanější zápas v zámoří (v pondělí od 0.30, živě na Premier Sport).

Poslední překážkou pro Chiefs je tým Tampa Bay Bucaneers s nestárnoucí personou na postu quarterbacka, 43letým Tomem Bradym.

Ve hře je sedmý prsten

Když Chiefs uspějí, stanou se prvním celkem, který triumf v lize obhájí od roku 2004, kdy se to povedlo New England Patriots, jejichž tahounem byl… Ano, Tom Brady. Zřejmě největší postava historie soutěže bude usilovat už o svůj sedmý prsten pro vítěze soutěže, když žádný jiný quarterback nemá víc než čtyři.

„Bude zážitek nastoupit proti možná nejlepšímu hráči historie v jeho 150. Super Bowlu," zapřeháněl si Mahomes. I desáté Bradyho finále je unikátem, osmnáct let rozdílu mezi oběma quarterbacky bude nejvíc v historii Super Bowlu. „Patrick má charisma, dokáže tým řídit a je vidět, jak jsou jeho spoluhráči nadšeni, že s ním hrají," chválil Brady svého soka.

Veterán před sezonou odešel po 20 letech u Patriots do Tampy, kterou dovedl na práh historicky druhého triumfu v NFL. Jako první tým v 55leté historii Super Bowlu si Bucaneers navíc užijí výhody domácího prostředí v posledním zápase sezony, byť omezené.

Do hlediště smí jen 22 000 diváků, část vstupenek byla rozdána zdravotnickému personálu. Hlavní hvězdou sledované poločasové show bude kanadský zpěvák The Weeknd.

Reklama