Hlavní obsah

Perušič po historickém úspěchu spěchal na letadlo. Po vítezném míči jsem se nejdříve lekl, prozradil

Praha

Žádné oslavy, žádné dlouhé radování. Ondřej Perušič se po vítězství na čtyřhvězdičkovém turnaji v Dauhá s parťákem Davidem Schweinerem snažil co nejdříve dostat na letiště. Cílem bylo stihnout letadlo do Frankfurtu a odtud zpět do Česka. „Vraceli jsme se trochu chaoticky hned v noci, což nám zkomplikovala ceremonie a neplánovaná dopingová kontrola. Vše ale vyšlo podle plánu," oddechl si Perušič po návratu do Prahy. S parťákem Schweinerem by se měl potkat za týden na Tenerife.

Foto: FIVB

Ondřej Perušič slaví po vítězství na čtyřhvězdičkovém turnaji v Dauhá s parťákem Davidem Schweinerem.

Článek

Pro český beachvolejbal vybojovali historický výsledek. Český mužský pár poprvé získal celkové vítězství na čtyřhvězdičkovém turnaji, v Dauhá navíc Perušič se Schweinerem porazili olympijského šampiona nebo mistra světa. „Většina soupeřů byla z našeho vítězství v šoku. Nejsme tým, který by pravidelně končil v nejlepší čtyřce, natož aby turnaj vyhrál. Nicméně za poslední dva roky jsme občas předvedli dobré výsledky, takže jsme rozhodně nezpůsobili vyloženě nějaký poprask," tvrdil Perušič.

Ve finále proti Brazilcům Evandrovi a Gutovi ani jednou čeští beachvolejbalisté neprohrávali. To překvapilo i samotného Perušiče. „Brazilcům se finálový zápas příliš nepovedl. Myslím, že velkou roli hrál vítr, který při večerních zápasech zpravidla nebyl. Ten sebral soupeřům jejich největší zbraň – skákané podání. Také se hůře přizpůsobili nahrávkou," hodnotil Perušič, který se po proměněném mečbolu jako první lekl.

„Poslední míč jsem totiž Davidovi moc dobře nenahrál. Vše pak vystřídala euforie nebo spíš směsice překvapení a nadšení, že se nám to opravdu povedlo," připustil.

Českého reprezentanta také velmi těší fakt, že díky triumfu v Dauhá se pár významně posunul k účasti na olympijských hrách v Tokiu. „Pro kvalifikaci to byl klíčový výsledek. Před touto sezonou jsme věděli, že pokud nezahrajeme vyloženě úspěšný turnaj, budeme muset bojovat o účast na OH až do konce. Po Dauhá si myslím, že šance na olympijskou účast jsou velmi vysoké," doplnil Perušič.

Reklama

Související témata: