Hlavní obsah

Perušič, Schweiner - Ermacora, Pristauz 2:0Čeští plážoví volejbalisté získali v Cancúnu bronz

Cancún

Ondřej Perušič a David Schweiner získali na turnaji Světového okruhu v plážovém volejbalu v Cancúnu bronz a po březnovém premiérovém triumfu mezi elitou v Dauhá slaví další medaili. Úvodní ze tří podniků na mexickém písku zakončili výhrou nad Rakušany Martinem Ermacorou a Moritzem Pristauzem 21:18 a 21:12.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner.

Článek

Rakouské dvojici tak české jedničky oplatily porážku z úvodního zápasu v Cancúnu, duel o třetí místo Perušič se Schweinerem po suverénním druhém setu ovládli za 38 minut. Medailovým úspěchem na další akci čtyřhvězdičkové kategorie udělali opět výrazný krok k účasti na olympijských hrách v Tokiu.

"Věřím, že po tomhle výsledku je olympiáda opravdu hodně, hodně blízko," řekl Perušič v rozhovoru na kurtu.

Cestu do druhého finále za sebou zatarasili českým beachvolejbalistům v pondělí světové jedničky Anders Mol a Christian Sörum z Norska, Perušič se Schweinerem v semifinále podlehli trojnásobným evropským šampionům 1:2 na sety. Odveta proti Rakušanům jim však vyšla. "První zápas se nám vůbec nepovedl, dělali jsme hrozně moc chyb a netlačili servisem. Dneska jsme už hráli dobře, dělali chyb mnohem méně a to bylo klíčové," řekl Schweiner.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner během turnaje J&T Banka Ostrava Beach open 2019.

Mol a Sörum zvládli dramatické finále a získali jedenáctý triumf v elitním seriálu. Katarský pár Šaríf Janus, Ahmed Tidžan udolali 21:19 a 22:20.

V Cancúnu se v příštích dnech uskuteční ještě další dva turnaje Světového okruhu, ten příští začne již ve čtvrtek znovu i s účastí Markéty Nausch Slukové s Barborou Hermannovou i Michaly Kvapilové s Michaelou Kubíčkovou. První turnaj českým hráčkám nevyšel, prohrály shodně oba zápasy ve skupině. Předposlední ze sedmi čtyřhvězdičkových dílů Světového okruhu se bude od 2. června hrát v Ostravě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Cancúnu (Mexiko):
Muži:
Finále:
Mol, Sörum (1-Nor.) - Janus, Tidžan (17-Kat.) 2:0 (19, 20)
O 3. místo:
Perušič, Schweiner (10-ČR) - Ermacora, Pristauz (23-Rak.) 2:0 (18, 12).
Ženy:
O 3. místo:
Agatha, Duda (3-Braz.) - Laboureurová, Tillmannová (20-Něm.) 2:0 (35, 16).

Reklama

Související témata: