Hlavní obsah

Slovensko - Česko 2:3Čeští volejbalisté oplatili Slovákům porážku

Čeští volejbalisté zvítězili v druhém přípravném utkání na Slovensku nad domácí reprezentací 3:2 a oplatili soupeři páteční prohru 1:3. V Nitře se týmy utkají ještě v modelovém zápase v neděli dopoledne.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Na vítězství českého výběru se 28 body podílel univerzál Patrik Indra. "Bylo to lepší než včera, kompaktnější, hráli jsme dobře kombinačně. Jsem moc rád za výhru," řekl karlovarský volejbalista v tiskové zprávě svazu. "I tak je v naší hře dost chyb, toho se musíme vyvarovat. Možná kvůli nesehranosti. To musíme odstranit," dodal smečař Petr Michálek.

Rozhodující pátý set hostům od začátku vyšel, jejich náskok vystoupal až na 9:4 a slovenské mužstvo už nenašlo na zvrat síly. "Byli jsme o trochu lepší na útoku, hlavně po horším příjmu a po obraně, to je rozdíl. Jsem dnes spokojen, byli jsme agresivnější, byla cítit vůle vyhrát a to chci, aby tak bylo v každém zápase," uvedl trenér Jiří Novák.

Slovenský tým se chystá na kvalifikaci ME, český výběr se sešel teprve minulý týden, protože účast na zářijovém šampionátu má jakožto pořadatelská země zajištěnou. Češi zatím hrají bez univerzála Jana Hadravy, italský mistr se k týmu připojí až příští týden. "Cením si výhry, to se vždy počítá. Slováci jsou v přípravě dál," uznal nahrávač Jakub Janouch.

Přípravný zápas volejbalistů v Nitře:
Slovensko - ČR 2:3 (-22, 22, -21, 23,- 9)
Sestava ČR: Michálek 15, Špulák 12, Indra 28, A. Bartoš 13, Polák 2, Janouch 3, libero Moník - Licek, Vašina 2, Sedláček 7, Šotola 2, Bartůněk. Trenér: Novák.

Reklama

Související témata: