Hlavní obsah

Česko - Bělorusko 2:3Volejbalistky na závěr bojů ve skupině Evropské ligy podlehly Běloruskám

Volejbalistky na závěr skupiny Evropské ligy prohrály v obměněné sestavě s Běloruskami 2:3 po setech 22:25, 18:25, 25:20, 25:21 a v tie-breaku 8:15. Češky měly už před zápasem jisté prvenství ve skupině C a postup do Final Four.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Česká reprezentantka Pavlína Šimáňová (uprostřed) žene spoluhráčky v duelu s Běloruskem.

Článek

"Rozhodl jsem se dát šanci hráčkám, které se doposud do hry moc nezapojovaly. Ze začátku na nich byla vidět nervozita, ale jsem pyšný na to, jak zabojovaly a zápas dovedly do pátého setu. Výsledek mohl být sice šťastnější, ale holky mi ukázaly, že s nimi můžu počítat v nadcházejících zápasech," řecký trenér českého výběru Jannis Athanasopulos v tiskové zprávě.

Po dvou ztracených sadách se volejbalistkám povedl díky podání Lucie Nové vstup do třetího setu. Za pomoci videa se dostaly do vedení 21:20 a o zisku sady rozhodla na servisu Pavlína Šimáňová, která mimo jiné zaznamenala dvě esa. I ve čtvrté sadě Češky získaly od začátku bojovností náskok, který do konce bezpečně udržely.

V rozhodujícím setu se povedlo lépe začít Běloruskám a po přímém bodu z podání se ujaly vedení 2:0. Češky sice srovnaly, ale pak se neprosadila přes blok Šimáňová a Eva Svobodová měla přešlap. Po útoku Lucie Nové do zámezí byl stav 5:10 a tie-break už Češky nezvrátily.

Volejbalistky si ve skupině připsaly čtyři výhry a dvě porážky v pěti setech. Final Four se uskuteční 19. a 20. června v bulharském městě Ruse. Předloni Češky slavily celkový triumf a o rok dříve získaly stříbro. Loni se soutěž kvůli koronaviru nekonala.

Evropská liga volejbalistek - skupina C (druhý turnaj v Praze):
ČR - Bělorusko 2:3 (-22, -18, 20, 21, -8)
Rozhodčí: Kralovič (SR), Pindral. Čas: 125 min. Diváci: 150.
Sestava a body ČR: Nová 29, Jehlářová 11, Kojdová 15, Svobodová 15, Šimáňová 10, Bajusz 1, libero Chevalierová - Valková, Koulisiani, Orvošová. Trenér: Athanasopulos.
Nejvíce bodů Běloruska: Davyskibaová 19, Vladyková 13.
Chorvatsko - Maďarsko 3:0 (21, 16, 23)

Reklama

Související témata: