Hlavní obsah

Volejbalisté zahájí v Pelhřimově šest týdnů přípravy na domácí EURO

Pelhřimov

V neděli v Pelhřimově zahájí volejbaloví reprezentanti šestitýdenní přípravu na domácí mistrovství Evropy. Na první kemp navážou další v Hradci Králové, Brně a Kuřimi, ve Zlíně a na konci srpna v Turecku. Tým má na programu osm přípravných zápasů, ostravská skupina Eura mu začne 3. září proti obhájcům stříbra Slovincům.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Česká volejbalistka Gabriela Orvošová (vpravo) ilustrační foto

Článek

"Všichni už se moc těšíme na vrchol našeho dvouletého období. Podařil se nám sestavit zajímavý plán přípravných zápasů, a i když může příprava vypadat dlouhá, všechno rychle uteče a my budeme stát v Ostravě na startovní čáře šampionátu a začneme bojovat o úspěch na mistrovství Evropy," uvedl hlavní trenér Jiří Novák.

V Pelhřimově muži vystřídají ženský reprezentační výběr, který po finálovém turnaji Evropské ligy měl tři týdny volno a v tomto týdnu znovu pokračoval v přípravě na ME. To Češkám začne již 19. srpna, jejich prvním soupeřem v Plovdivu bude Španělsko.

Muži mají před šampionátem v plánu přípravné zápasy proti Slovensku (6. a 7. srpna v Hradci Králové), s Lotyšskem (13. a 14. srpna v Brně), v Turecku (24. a 25. srpna) a těsně před Eurem již v Ostravě s Řeckem (29. a 30. srpna).

Volejbalistky pod vedením řeckého kouče Jannise Athanasopulose absolvují během přípravného bloku duely ve Švýcarsku (23. a 24. července), silně obsazený turnaj v Maďarsku (5. až 7. srpna) a doma proti Slovenkám.

Reklama