Hlavní obsah

Squashista Švec získal v Amsterdamu druhý titul na okruhu PSA

Amsterdam/Praha

Vstup do nového hracího roku se povedl Martinu Švecovi. Český squashista ovládl turnaj v nizozemském Amsterdamu a připsal si druhý triumf na okruhu PSA. Ve finále v neděli porazil domácího Roshana Bharose po boji v pěti setech, když prohrával 0:2. „Moc mě těší, že jsem dokázal utkání otočit, i když se mi tolik nedařilo. A hlavně jsem prolomil prokletí, protože jsem ve finále předtím několikrát prohrál,“ uvedl Martin Švec, který se světovým žebříčkem PSA posune dopředu, momentálně drží 96. pozici.

Foto: Foto: Martin Švec

Český squashista Martin Švec vstoupil do nové sezony vítězstvím na turnaji v Amsterdamu.

Článek

Elitní český squashista nastoupil v Nizozemsku do svého prvního turnaje nové sezony. V Amsterdamu porazil čtyři soupeře, ve druhém kole krajana Ondřeje Vorlíčka.

Ve finále nastoupil proti druhému nasazenému a úvod mu nevyšel. „První dva sety se mi nedařilo kontrolovat tempo. Soupeř hrál hodně přesně a dost to zpomaloval, nemohl jsem hrát tolik důrazně. Od třetího setu se mi tempo hry povedlo změnit a tím soupeře rozhodit," popisoval Švec, který se dostal do finále turnaje PSA už podeváté a celkově má dva tituly.

V nové sezoně se chce squashista Švec zúčastnit co nejvíce turnajů. Ty se musely kvůli koronavirové pandemii hodně rušit. „Teď to vypadá, že se to bude konečně vracet do normálu, ale je složité dělat predikce na podzim a zimu. Doufám, že už se bude konečně více hrát a nedojde k úplné stopce jako v minulé sezoně," přál si Švec, který v letošním roce poprvé v kariéře poskočil do elitní světové stovky. „Tam se chci rozhodně udržet, nejlépe se posouvat co nejvýše to půjde."

Švec se v příštím týdnu zúčastní dalšího turnaje ve Stuttgartu a v září ho čeká další akce v Rakousku a Německu. V říjnu by se měl uskutečnit také odložený domácí šampionát. „Finálový den je na mé narozeniny. Byl by to pro mě rozhodně pěkný dárek se do něho dostat a mistrovství vyhrát," tvrdil Švec.

SQUASH EREDVISIE - SPEELRONDE 6 2021 v Nizozemsku
finále:
M. Švec (ČR-1) – R. Bharos (Niz.-2) 3:2 (-10, -4, 7, 5, 6)

Reklama