Hlavní obsah

Štochlová, Williams - Frintová, Dayová 0:2České plážové volejbalistky ve finále v Brně na Američanky nestačily

lážové volejbalistky Marie Sára Štochlová a Martina Williams obsadily druhé místo na dvouhvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Brně. Ve finále podlehl devátý nasazený pár turnajovým dvojkám Betsi Flintové a Emily Dayové z USA hladce 13:21 a 8:21. České hráčky usilovaly o vyrovnání dosud nejlepšího společného výsledku, jímž bylo v červenci vítězství na jednohvězdičkovém turnaji v Lublani.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Martina Williams a Marie Sára Štochlová v semifinále.

Článek

Finále se domácím hráčkám příliš nepovedlo, s americkou dvojicí se držely pouze v úvodu prvního setu, pak herně odpadly. "Máme z toho smíšené pocity, podaly jsme ve finále špatný výkon. Je to taková hořká tečka za jinak vydařeným turnajem," řekla zklamaná Štochlová.

Američanky naproti tomu vystoupaly na nejvyšší stupínek Světového okruhu po třech letech. V červnu 2018 společně triumfovaly na tříhvězdičkovém turnaji v čínském Chaj-jangu.

Štochlová s Williams ale mohly být celkově spokojeny. Na turnaji sice české reprezentantky prohrály druhý zápas ve skupině s německým párem Chantal Laboureurová, Sarah Schulzová, pak ale v play off vyřadily Sarah Hughesovou s Megan Kraftovou z USA, ve čtvrtfinále pak v českém duelu nasazené jedničky Barboru Hermannovou a Michaelu Břínkovou. "Nezačaly jsme úplně přesvědčivě, ale vstaly jsme z mrtvých," uvedla Štochlová po výhrách 2:0.

V dnešním dopoledním semifinále porazily třetí nasazenou německou dvojici Svenja Müllerová, Cinja Tillmannová rovněž bez ztráty setu. "Je to pro nás velký úspěch, nepředstavovaly jsme si, že postoupíme až do finále," konstatovala Martina Williams, za svobodna Bonnerová.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu žen kategorie 2* v Brně - play off:
Finále:
Flintová, Dayová (2-USA) - Štochlová, Williams (9-ČR) 2:0 (13, 8),
o 3. místo:
Tillmannová, Müllerová (3-Něm.) - Zeimannová, Polleyová (10-N. Zél.) 2:0 (14, 20).
Semifinále:
Štochlová, Williams - Tillmannová, Müllerová 2:0 (22, 21)
Flintová, Dayová - Zeimannová, Polleyová 2:0 (16, 18)

Reklama

Související témata: