Hlavní obsah

Itálie - Lotyšsko 3:0Volejbalisté Itálie a Německa si v Ostravě vybojovali čtvrtfinále ME

Ostrava
Aktualizováno

Volejbalisté Itálie pokračují na mistrovství Evropy v Ostravě v suverénních výkonech. Poté, co v základní skupině ztratili v pěti zápasech jen dva sety, z toho jeden s českou reprezentací, nedali v osmifinále šanci Lotyšsku a vyhráli 3:0 po setech 25:14, 25:13 a 25:16. Ve středečním čtvrtfinále v Ostravar Aréně nastoupí proti Německu, které zdolalo 3:1 Bulharsko.

Článek

Italští svěřenci Ferdinanda de Giorgiho slavili očekávaný triumf po pouhých 65 minutách hry. Na síti dominovali v útoku i dvanácti bodovými bloky, předvedli i pět es a prohrávali jen chvíli na začátku třetí sady, a to maximálně o dva body.

Němci dorazili do Ostravy z Tallinnu, kde skončili ve skupině D druzí za Francií. Přestože Bulhaři nastoupili ve známé hale po absolvování české skupiny B, získali jen druhý set. V koncovce čtvrté sady narazili několikrát na německý blok a šampionát pro ně skončil.

"Měli jsme hodně šancí, ale využili jsme jen jednu a získali set. Pak jsme kazili lehké míče a dali jsme šanci Němcům. Prohráli jsme si to sami, nebyl to z naší strany dobrý zápas," řekl bulharský univerzál Cvetan Sokolov.

"Byli jsme jako vždy dost nervózní. Ve druhém setu bylo Bulharsko silnější na podání a my jsme ztratili koncentraci. Když to tak shrnu, byl to zvláštní zápas. Jsem moc rád už kvůli Janu Zimmermannovi, který předvedl skvělý výkon a vedl celý náš tým," ocenil svého nahrávače lídr německého týmu univerzál György Grozer.

Čeští volejbalisté nastoupí v osmifinále v pondělí od 19 hodin proti olympijským vítězům z Francie. V Gdaňsku dnes uspěli obhájci titulu Srbové i Nizozemci až po pětisetových bitvách. Srbsko zdolalo Turecko, Nizozemci těsně Portugalce. Už jistou dvojicí od soboty je Polsko - Rusko.

Mistrovství Evropy volejbalistů - osmifinále:
Itálie - Lotyšsko 3:0 (14, 13, 16),
Německo - Bulharsko 3:1 (14, -18, 19, 22)
Nizozemsko - Portugalsko 3:2 (-22, 22, 24, -20, 13),
Srbsko - Turecko 3:2 (18, -22, -22, 23, 12).

Reklama

Související témata: