Hlavní obsah

Itálie - Německo 3:0Jasná záležitost. Itálie smetla v Ostravě Německo a je v semifinále ME

Volejbalisté Itálie porazili v Ostravě Německo hladce 3:0 a postoupili do semifinále mistrovství Evropy. V sobotu se v Katovicích utkají se Srbskem, které obhajuje předloňské zlato. Druhou semifinálovou dvojici vytvoří domácí Poláci, úřadující mistři světa, s vítězem večerního zápasu mezi českou a slovinskou reprezentací.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Simone Giannelli z Itálie, Linus Weber z Německa, Tobias Krick z Německa, Jan Zimmermann z Německa, Alessandro Michieletto z Itálie, Denys Viktorovic Kaliberda z Německa a Julian Zenger z Německa.

Článek

Italové jsou v semifinále ME po šesti letech a budou usilovat už o čtrnáctou medaili. V šesti předchozích ostravských zápasech ztratili svěřenci Ferdinanda de Giorgiho jen dva sety, z toho jeden s českými volejbalisty. Ani vicemistři z roku 2017 Němci, kteří mají na lavičce věhlasného italského kouče Andreu Gianiho, je příliš neprověřili.

Úvodní set vyhrál italský tým jednoznačným poměrem 25:13, v druhé sadě uhráli Němci o pět bodů více. Do třetího dějství pak sice vstoupili lépe, ale náskok neudrželi a favorizovaný soupeř bez potíží dovedl zápas do vítězného konce (25:19). S 13 body byl nejužitečnějším italským hráčem Alessandro Michieletto, zápas trval jen hodinu a 16 minut.

Čeští volejbalisté na závěr čtvrtfinálového programu ME nastoupí po vyřazení olympijských vítězů z Francie proti obhájcům evropského stříbra Slovincům. Poslední zápas v ostravské hale začne v 19:00.

Mistrovství Evropy volejbalistů - čtvrtfinále v Ostravě:
Itálie - Německo 3:0 (13, 18, 19)

Reklama

Související témata: