Hlavní obsah

Kvapilová si dává od beachvolejbalu pauzu, trénuje ve Wiesbadenu

Praha

Po pěti letech na vrcholné scéně si Michala Kvapilová dává od plážového volejbalu pauzu. Trojnásobná mistryně republiky vynechá příští sezonu a není jasné, v jaké roli se vrátí. Aktuálně je trenérkou šestkového volejbalu ve Wiesbadenu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Plážové volejbalistky Michaela Kubíčková a Michala Kvapilová.

Článek

Kvapilová tři roky hrála s Michaelou Kubíčkovou, která si nyní hledá novou spoluhráčku. Český beachvolejbal přišel pro příští rok o dva nejlepší dámské páry uplynulých let. Volno si totiž dává i Markéta Nausch Sluková, která tvořila dvojici s Barborou Hermannovou.

"Potřebuju si odfrknout. Všechny sezony byly náročné psychicky i fyzicky a vybralo si to daň. Potřebuju nabrat síly. Pro nadcházející sezonu si dávám pauzu a přesně nevím, jak to bude s beachem dál," řekla jednatřicetiletá Kvapilová v telefonickém rozhovoru ČTK.

Z šestkového volejbalu přešla k plážovému v roce 2016 a dva roky hrála s Kristýnou Kolocovou-Hoidarovou. V roce 2017 se staly vicemistryněmi Evropy, skončily deváté na mistrovství světa a ovládly domácí šampionát. "Ten rok byl skvělý," vzpomínala Kvapilová.

Po rozchodu s Hoidarovou-Kolocovou se dala dohromady s Kubíčkovou. "Míša do toho skočila odvážně. Těsně nám uteklo semifinále na Evropě a staly jsme se domácími mistryněmi. Prožily jsme hezké roky, plno krásných zážitků, ale i zklamání, což ke sportu patří," uvedla Kvapilová.

Nad podobou jejího návratu visí otazník. Uvažuje, že koncem příštího léta zkusí odehrát pár turnajů a pak se rozhodne. "Jestli to bude jako hráčka, jako trenérka, nebo třeba pomoc na svazu, abych posunula náš sport o kousek dál. Možností je dost," podotkla Kvapilová.

Nyní se vrátila do haly. Následovala svého německého přítele a pomáhá ve Wiesbadenu. Pracuje s mladými volejbalistkami. "Ukazuju jim cestu do profi sportu. Skočila jsem do toho rychle po sezoně. Jsou to cenné zkušenosti z jiného soudku," řekla bývalá univerzálka, která hrávala za pražský Olymp a dvě sezony strávila v Německu, kde se v roce 2015 stala nejvíce skórující hráčkou ligy.

Reklama