Hlavní obsah

Česko - Brazílie 21:17, 24:22Plážové volejbalistky Kolocová se Slukovou vyhrály v Číně skupinu

Siamen
Aktualizováno

Beachvolejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovovu vyhrály na grandslamu Světového okruhu v Číně i třetí zápas ve skupině a z prvního místa prošly rovnou do druhého kola play off. S favorizovanými Brazilkami Agathou Bednarczukovou a Marií Antonelliovou, které letos během první společné sezóny už dvakrát získaly medaili, si poradily ve dvou setech 21:17 a 24:22.

Foto: Pavel Lebeda pro SPORT INVEST Group

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková.

Článek

"Jooo, to je velké vítězství nad skvělými Brazilkami," napsaly české hráčky na sociálních sítích. V sobotu budou v Číně hrát o postup do čtvrtfinále proti Američankám Emily Dayové se Summer Rossovou, nad nimiž Kolocová se Slukovou vyhrály na začátku července na mistrovství světa v Polsku v základní skupině 2:0.

V utkání s Brazilkami ovládly Kolocová se Slukovou první set. Převahu měly i ve druhém, ale o tříbodový náskok přišly a nevyužily tři mečboly. Až při čtvrtém zajistila výhru Sluková blokem. "Jsem na nás opravdu pyšná, protože Agatha s Marií jsou opravdu silné, umí set otočit neuvěřitelnými míči, ale my se nedaly a dotáhly to do vítězného konce," uvedla Sluková na webu volejbalové federace FIVB.

Poslední grandslam sezony v čínském Siamenu je pro české jedničky pravděpodobně i posledním letošním mezinárodním turnajem. V srpnu v Berlíně si Kolocová se Slukovou poprvé ve Světovém okruhu zahrály semifinále, pětkrát ještě v této sezoně skončily deváté.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Siamenu (Čína):
Ženy:
Skupina G:
Kolocová, Sluková (10-ČR) - Agatha, Antonelliová (7-Braz.) 2:0 (17, 22).
České hráčky vyhrály skupinu a postoupily rovnou do 2. kola play off

Reklama