Hlavní obsah

Brno - Baku 0:3Volejbalistky Brna končí v Poháru CEV, budou hrát Vyzývací pohár. Stejně tak jejich kolegové

Brno

Volejbalistky KP Brno prohrály v odvetném utkání 1. kola s Lokomotivem Baku 0:3. Stejným poměrem skončil také první zápas, Brňanky tudíž v soutěži končí a budou rovněž pokračovat ve Vyzývacím poháru. V prosinci se v něm utkají s ruským Odincovem. Muži Volejbalu Brno sice doma porazili švýcarský Amriswil 3:0 a oplatili soupeři prohru z úvodního duelu, v rozhodujícím zlatém setu ale svěřenci trenéra Miroslava Malána nevyužili dva mečboly a naopak Švýcaři hned první nabídku proměnili v postup. Brňané budou pokračovat ve Vyzývacím poháru, kde narazí na vítěze portugalsko-belgického souboje Azores - Lennik.

Článek

Oba duely žen měly obdobný průběh. Favorizovaný ázerbájdžánský klub měl celý zápas pod kontrolou, tentokrát ovšem Brňanky soupeře potrápily mnohem více než v prvním utkání.

V prvním setu vedly po šňůře čtyř bodů, pak ještě 7:6. V dalším průběhu převzaly iniciativu hráčky Baku, které se prosazovaly větší útočnou silou i jistější obranou na síti. Brňanky se ještě sice v závěru vzchopily a dostaly se přes 20 bodů, koncovku ale nezdramatizovaly.

Podobný průběh mělo i druhé dějství, kdy opět domácí volejbalistky získaly v úvodu těsný náskok a poté se zlepšily až před koncovkou. Tu ale s přehledem zvládly volejbalistky Baku.

Nejvyrovnanější partii nabídla třetí sada, ve které se oba týmy až do stavu 20:20 střídaly ve vedení. Závěr ale opět zvládly zkušenější hráčky Lokomotivu.

Rozhodl až zlatý set

Brňané v duelu s Amriswilem nezačali dobře a v úvodním setu pokračovali v nevýrazném výkonu z prvního duelu ve Švýcarsku, kde neuhráli ani set. Prohrávali už šestibodovým rozdílem, v závěru se ale vzchopili, srovnali krok a zvládli koncovku.

Úspěch jim dodal sebevědomí, soupeře v obou dalších sadách přehráli, v rozhodujícím zlatém setu se ale Švýcaři výrazně zlepšili a vyhráli 17:15. "Prohra mě mrzí. Hráli jsme totiž mnohem lépe než v prvním utkání. Hru soupeře jsme měli dobře zmapovanou. Ovšem v rozhodujících chvílích jsme ve zlatém setu nezvládli koncovku," posteskl si kouč Malán.

Odvetný zápas 1. kola Poháru CEV volejbalistek:
KP Brno - Lokomotiv Baku 0:3 (-21, -22, -20).
Rozhodčí: Salabašijan (Bul.), Mesca (Rum.). Čas: 86 min. První zápas 0:3, postupuje Baku, Brno bude pokračovat ve Vyzývacím poháru.
Odvetný zápas 1. kola Poháru CEV volejbalistů:
Volejbal Brno - Volley Amriswil (Švýc.) 3:0 (23, 16, 21), zlatý set 15:17
Rozhodčí: Mocsnik (Maď.), Bloemhard (Luc.). Čas: 122 min. První zápas 0:3, postupuje Amriswil, Brno bude pokračovat ve Vyzývacím poháru.

Reklama