Hlavní obsah

ČR - Španělsko 29:31České házenkářky na úvod turnaje v Dánsku prohrály se Španělskem

České házenkářky prohrály ve svém úvodním utkání turnaje v Dánsku s favorizovaným Španělskem 29:31. Svěřenkyně Jana Bašného odehrály s bronzovými medailistkami z loňských olympijských her slušnou partii, ale nedařilo se jim v koncovkách poločasů.

Článek

Češky se v Dánsku chystají na start prosincového světového šampionátu v Srbsku. V sobotu změří síly s domácím A-týmem a o den později s dánským "béčkem".

Španělky si zkraje zápasu vytvořily až šestigólový náskok, český celek ale zlepšenou hrou ještě do poločasu ztrátu smazal. Jenže pasáž před pauzou Bašného tým nezvládl a nepovedla se mu ani koncovka druhé půle, v níž nevyužil dlouhou přesilovku.

"Bojovali jsme, ale nemohu být se zápasem spokojený, protože jsme takticky nezvládli ani jednu z koncovek poločasů a navíc nám utekl i vstup do utkání," řekl Bašný, který v Dánsku postrádá tři opory brankářku Raníkovou, zkušenou Vítkovou a její spoluhráčku z Mostu Martinkovou. Všechny mají zdravotní problémy.

"Celý druhý poločas jsme se snažili dotáhnout se na Španělky, bohužel jsme k tomu nedokázali využít dvě přesilovky v řadě v samotném závěru utkání. Čtyřminutovou výhodu jsme nakonec prohráli 1:2 a výsledkem je tak prohra o dvě branky," dodal Bašný.

Po návratu ze severu Evropy se rozhodne o konečné nominaci národního celku na mistrovství. Na šampionát odjede český tým 6. prosince, do turnaje vstoupí o den později zápasem s Maďarkami. Na mistrovství světa bude startovat po deseti letech.

Turnaj házenkářek v Dánsku:
Silkeborg:
ČR - Španělsko 29:31 (16:18)

Reklama

Související témata: