Hlavní obsah

Indiana - Washington 93:73Veselý byl poprvé v základu, ale nebodoval a Wizards prohráli

Jan Veselý se poprvé v sezóně objevil v základní sestavě basketbalistů Washingtonu, ale na palubovce nejlepšího týmu NBA Indiany se neprosadil stejně jako celý jeho tým. Český reprezentant, jenž zaskočil za zraněného Neneho, za dvacet minut strávených na palubovce ani jednou nevystřelil, připsal si dva útočné doskoky, dva bloky a jeden získaný míč. Wizards nenavázali na třízápasovou vítěznou sérii a prohráli 73:93.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Jan Veselý (vpravo) se tentokrát bodově neprosadil.

Článek

Pacers zatím v sezóně ztratili jediný zápas z patnácti a pokračují v nejlepším vstupu do sezóny v klubové historii. Před vlastním publikem zůstali s devátou výhrou stoprocentní. Washingtonu se proti nim nepovedlo zakončit ani jeden rychlý protiútok, přitom podle statistik před utkáním dosud Wizards dali z brejků v průměru 18,6 bodu na zápas, což je řadilo na druhé místo v celé lize.

"Když už jsme měli volný prostor, ztratili jsme míč, oni se vrátili a zavřeli to. Byl to přesně opak toho, jak jsme chtěli hrát," zlobil se kouč Washingtonu Randy Wittman.

Doma je neporazitelná i Oklahoma

Doma je neporazitelná i Oklahoma, byť osmou výhru vydřela proti Golden State až šťastnou trojkou Russella Westbrooka desetinu sekundy před koncem prodloužení. S 34 body nejlepší střelec zápasu otočil na poslední chvíli skóre na 113:112. Kevin Durant přidal 25 bodů a 13 doskoků.

Lídři Západní konference San Antonio Spurs se oklepali z přerušení jedenáctizápasové vítězné série a porazili 109:91 domácí Orlando. Dokázali to i bez rozehrávače Tonyho Parkera, kterého nepustil na palubovku zraněný kotník. Hosté si o vítězství řekli sedmnáctibodovou šňůrou v závěru prvního poločasu a mohli si dovolit šetřit opory. Nikdo ze základní sestavy Spurs neodehrál víc než 25 minut.

"Nejsme absolutně závislí na jediném hráči. Jiná věc by byla, kdyby nám Tony chyběl ve dvaceti zápasech. Ale na jeden dva zápasy můžeme nahradit každého. To je přednost tohoto týmu," řekl rozehrávač Manu Ginobili.

Výsledky NBA:
Atlanta - Dallas 88:87
Boston - Cleveland 103:86
Charlotte - Milwaukee 92:76
Denver - New York 97:95
Detroit - LA Lakers 102:106
Houston - Brooklyn 114:95
Indiana - Washington 93:73 (Veselý 2 doskoky)
Oklahoma City - Golden State 113:112 po prodl.
Orlando - San Antonio 91:109
Philadelphia - New Orleans 105:121
Sacramento - LA Clippers 98:104 po prodl.
Toronto - Miami 83:90
Utah - Phoenix 101:112

Reklama

Související témata: