Hlavní obsah

Po triumfu v poháru chce kouč libereckých volejbalistů Nekola uspět i v extralize. S tátou se před velkou bitvou neradí

Liberec

Dosavadním suverénem na domácích volejbalových palubovkách jsou hráči Dukly Liberec. Stejně jako loni ovládli základní část extraligy a chystají se na play-off. „Musíme se hlavně poučit z loňského zklamání, když jsme se nedostali ani do finále. Tentokrát ale děláme maximum, abychom dosáhli na nejcennější medaili,“ svěřil se liberecký trenér Michal Nekola pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Trenér libereckých volejbalistů Michal Nekola

Článek

Letošní sezóna se pro liberecké volejbalisty vyvíjí zřejmě podle představ. Jeden primát jste už získali v podobě triumfu v Českém poháru. Jak si toho vážíte?

Především jsme rádi za obhajobu trofeje, což není nikdy snadné. Byť je pro tuzemské týmy patrně hlavní prioritou extraliga, má i pohár svou hodnotu. Jeho vítěz musí přece porazit všechny soupeře, na které od nižších kol až do finále narazí. Nám se to podařilo, takže jsme splnili první postupný cíl v sezóně.

A co je tím dalším krůčkem na cestě k extraligovému vrcholu?

Vyhráli jsme základní část extraligy díky solidnímu náskoku před Českými Budějovicemi. V předposledním kole jsme porazili Brno a základní část končíme v sobotu na palubovce v Odolena Vodě.

Příznivci dobře vědí, že to bude pro vás i soupeře pikantní zápas.

Hlavně kvůli tomu, že můj otec Miroslav Nekola je asistentem trenéra Odolky Milana Hadravy, jehož syn Jan Hadrava hraje pod mým vedením za Duklu Liberec. S tátou jsme samozřejmě v častém kontaktu. Voláme si po každém ligovém kole. Ale nijak si neradíme, jen se vzájemně informujeme o dění ve volejbale a konzultujeme sportovní záležitosti (úsměv).

Uvažoval jste nad tím, co je největší současnou předností liberecké Dukly před play-off?

Myslím, že široký a vyrovnaný hráčský kádr. Když se někomu z kluků nedaří, mohou zaskočit ostatní a zpravidla jsou přínosem. Snažili jsme se protáčet sestavu, aby se dostalo na většinu hráčů a byli jsme dobře připraveni na závěr sezóny.

Reklama

Související témata: