Hlavní obsah

Mostecké házenkářky chtějí obhájit titul v českém play off

S nepříjemnou jistotou, že nedosáhly na kýžený interligový titul, se smířily házenkářky Baníku Most. Ve společné česko-slovenské soutěži jim naděje na obhajobu prestižní trofeje unikla a skončily třetí. Přesto ale mají před sebou další cíl v podobě úspěchu v play off české ligy.

Foto: Zdeněk Koza

Mostecké házenkářky.

Článek

„Že nejsme první v interlize, nás mrzí, ale ostuda to snad není. I třetí místo má přece svou hodnotu," zamyslela se nejzkušenější mostecká hráčka Petra Vítková.

V čem vidí rozdíly ve hře a výsledcích Baníku oproti loňskému ročníku? „Dříve jsme byly spíše překvapením sezóny, jenže letos nám připadla role favoritek. A asi jsme se s tím nedokázaly smířit. Jsme svázané z toho, že musíme něco dokazovat a v našich hlavičkách to je," našla česká reprezentantka příčiny poněkud slabší formy. „Hlavně v lednu se nám herně moc nedařilo, nebyly jsme v laufu. Padla na nás deka, z toho pramenily horší výsledky," nehledala Vítková výmluvy.

Konec března byl v termínové listině vyhrazen zápasům české reprezentace, která se představila i v Mostě. A pak následoval závěr interligy. V posledním kole Mostečanky porazily slovenský klub Partizánské.

Nyní se hráčky Baníku soustředí na vrchol české ligy. „Vyřazovací část se hraje na tři vítězné zápasy, to je oproti dřívějšku jiný model. Nepůjde tedy o potvrzení celoroční práce, ale spíše o momentální dispozice. Vyhraje ten, kdo bude lépe naladěný a odpočatý po interlize," přemítala házenkářka, která samozřejmě prahne po českém titulu.

„Když se jako tým dáme ve správný čas dohromady, budeme mít šanci na obhajobu. Touhu porazit nás netají celky pražské Slavie a Sokola Poruba z Ostravy. A právě s Porubou se potkáme v semifinále. Věřím, že play-off bude vyvrcholením sezóny. Lákadlem je i účast vítězek v Lize mistryň. Tu už jsem dlouho nehrála," dodala Vítková s úsměvem.

Reklama

Související témata: