Hlavní obsah

Láká mě cizina, ale nechci to zakřiknout, říká volejbalový reprezentant Hýský

Chomutov

Momentálně hájí barvy české reprezentace ve Světové lize a netrápí se tím, že nemá jasno o své budoucnosti v příští sezóně. Volejbalista Tomáš Hýský opouští Duklu Liberec a rád by pokračoval v kariéře na zahraničních palubovkách. Naznačil to v rozhovoru pro Sport.cz. během domácích vystoupení v prestižní soutěži národních týmů v Chomutově.

Článek

Co je pravdy na tom, že končíte svoje angažmá ve volejbalové extralize?

Už je to tak. V libereckém kádru jsem po tehdejším příchodu z Příbrami působil čtyři roky. A budu mít na co vzpomínat. Předtím jsem neměl nic, co se týče medailí z extraligy, a v Liberci jsem získal společně s týmem hned tři. Vážím si dvou stříbrných míst i jednoho bronzu. Jenom titul nám unikl. Letos jsme bohužel nezvládli finále s Českými Budějovicemi, což mě pořád mrzí.

Proč od Ještědu odcházíte?

Měl jsem smlouvu ještě na rok, ale rozloučili jsme se s tím, že ji předčasně ukončíme. Bylo mi řečeno, že mám dveře do Dukly pořád otevřené. Třeba si někdy s lidmi z klubu zavoláme a vrátím se zpátky (úsměv).

Budete dál sledovat liberecký volejbal?

Samozřejmě. Co mám zprávy, tak v Dukle chtějí dát šanci dvěma mladým smečařům. A jestli bude Liberec v tabulce nahoře, to ukáže až průběh příští sezóny.

Už víte, kde budete působit od podzimu?

Hledám nové angažmá a dávám přednost zahraničí. Zvažuji nejvíc dvě možnosti. Nebudu ventilovat, z jakých zemí. Jen prozradím, že je to z Evropy (úsměv). Nechci to zakřiknout a něco bližšího dopředu zveřejňovat. Bylo mi doporučeno, že nemám při přestupu úplně pospíchat, ale ne taky hodně dlouho čekat. Snad se brzy rozhodne (úsměv).

Nastupujete za český národní tým ve Světové lize. Nejste nervózní z toho, že nemáte jistotu klubové příslušnosti?

Pro mě je reprezentace čest. Soustřeďuji se jen na zápasy ve špičkové mezinárodní soutěži, když už jsem dostal příležitost být v týmu s nejlepšími českými volejbalisty. A chci odvést to, co jsem se naučil v liberecké Dukle.

Jak se vám jeví prostředí při domácích zápasech reprezentace?

Trenér střídá hráče pro jednotlivá dvojutkání a k týmu jsem se připojil pár dní před duely s Nizozemskem v Chomutově. V hokejové aréně byla vynikající atmosféra, našli jsme dokonalé zázemí i velkou diváckou podporu. Ukázalo se, že lidi v tomto městě po sestupu místních hokejistů z extraligy na sport nezanevřeli. Nepochybuji o tom, že stejně skvělé prostředí bude i koncem června v Opavě proti Portugalsku.

Vidíte šance českého celku na postup ze skupiny?

Pořád existují. Potřebovali bychom vyhrát v Koreji, potom zdolat doma Portugalce, abychom si to mohli rozdat o nejlepší umístění s Nizozemci na jejich půdě.

Reklama

Související témata: