Hlavní obsah

Korea - ČR 2:3 Volejbalisté zdolali Korejce i napotřetí. Stále hrají o postup

Suwon

Čeští volejbalisté sehráli ve Světové lize i potřetí pětisetovou bitvu s Korejci a znovu vítěznou. Před dvěma týdny asijského soupeře dvakrát těsně porazili v Českých Budějovicích a dnes další výsledek 3:2 vybojovali v korejském Suwonu. Rozhodující sadu vyhráli svěřenci Zdeňka Šmejkala 15:11 a ve skupině E se na třetím místě drží ve hře o postup.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Čeští volejbalisté slaví vítězství nad Koreou.

Článek

„Předvedli jsme bojovný výkon s velmi dobrou obranou na síti a nebýt výpadků ve druhém setu na příjmu a ve čtvrtém za stavu 16:14 na útoku, kde jsme nemohli 8 bodů 'odztrátovat', mohl být bodový zisk plný," zhodnotil utkání Šmejkal.

Reprezentace zahájila v sobotu odvetnou část soutěže, po jejíž první polovině měla vyrovnanou bilanci tři výhry a tři porážky. V Suwonu má po dvou domácích prohrách s Nizozemskem za cíl vrátit se do boje o první příčku a tím i o postup do Final Four druhé divize v Austrálii.

Do týmu se před cestou do Asie vrátili kapitán Holubec, smečař Baránek, jenž byl v sobotu nejlépe útočícím českým hráčem, a také libero Juračka. Volejbalista Příbrami dostal poprvé ve Světové lize šanci místo odpočívajícího Kryštofa.

Jako na houpačce

Zápas se průběhem podobal dvěma předchozím v Budvar Areně. Mužstva se musela cítit jako na houpačce. Čeští hráči vyhráli první a třetí set, domácí Korejci vždy srovnali krok. V tie breaku však slavili vítězství hosté a díky dvěma bodům se drží v závěsu za Portugalskem i Nizozemskem.

„Myslím si, že nám stále dělá problém časový posun, a proto náš zápas neměl takový náboj jako zápasy předchozí. Ačkoliv se nám první set dařilo, časový posun se projevil od druhého setu, kde jsme se trápili s množstvím chyb a nedůsledností," konstatoval Michálek.

V neděli ráno SELČ se v Suwonu uskuteční odveta. Po zastávce v Asii se český tým představí dvakrát v Opavě s Portugalskem a skupinu zakončí v Nizozemsku.

Světová liga volejbalistů - skupina E v Suwonu:
Korea - ČR 2:3 (-17, 18, -27, 23, -11)
Rozhodčí: Kamdoum (Kam.), Huhtaniska (Fin.). Čas: 123 min. Čas: 3550.
Sestava a body ČR: Habr 5, Michálek 9, Holubec 11, Kriško 18, Baránek 15, Mach 15, libero Juračka - Haník 1. Trenér: Šmejkal.
Portugalsko - Nizozemsko 0:3 (-16, -23, -22)
Tabulka:
1.Nizozemsko7321118:1114
2.Portugalsko7311214:1312
3.ČR7131216:1510
4.Korea7103310:196

Reklama

Související témata: