Hlavní obsah

Na Štvanici se opět uskuteční turnaj v plážovém volejbalu žen

Praha

Na pražskou Štvanici se v příštím roce vrátí turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu žen. Podle zveřejněného kalendáře mezinárodní federace FIVB se akce nižší kategorie open uskuteční od 26. do 31. května 2015. Je ale možné, že na něm budou chybět letošní vítězky a české jedničky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková, protože ve stejném termínu se uskuteční grandslam v Moskvě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková během turnaje světového okruhu žen v Praze na Štvanici.

Článek

V příštím roce začne zároveň olympijská kvalifikace, z které 13. června 2016 vzejde patnáct párů v každé kategorii pro hry v Riu de Janeiro.

Seriál Světového okruhu má nový model. Uskuteční se šest grandslamů, nově čtyři tzv. majory, pět turnajů open a poprvé se bude konat finálový turnaj, který se uskuteční na zatím neurčeném místě ve Spojených státech amerických na přelomu září a října jen pro osm nejlepších párů roku. Do olympijského žebříčku se započítají body ze všech turnajů kromě finále Světového okruhu.

Vrcholem sezony bude od 26. června do 5. července mistrovství světa v nizozemských městech Haagu, Apeldoornu, Amsterdamu a Rotterdamu.

Reklama