Hlavní obsah

Volejbalisté Ostravy šokovali ve finále poháru liberecké favority

Plzeň

Liberečtí volejbalisté poprvé v sezoně prohráli a stálo je to Český pohár. Dukla, která mohla získat trofej potřetí za sebou, v plzeňském finále překvapivě podlehla Ostravě 1:3. Série výher severočeského lídra extraligy na domácí scéně se tak zastavila na 21 zápasech. Ostrava získala pohár počtvrté.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Volejbalisté Ostravy oslavují vítězství a zisk Českého poháru.

Článek

Ostravští svěřenci reprezentačního trenéra Zdeňka Šmejkala přitom zatím v extraligové tabulce marně útočí na postupová místa do play off, ale v poháru si dokonale spravili chuť. Ve čtvrtfinále vyřadili loňské finalisty z Příbrami, v úterním semifinále pak nečekaně přešli přes Zlín a ve finále šokovali i největšího favorita.

"Je to asi sen, ještě mi to nedochází, ale byly to včera i dneska nádherné zápasy. Po té sezoně, co zatím prožíváme, to je snad zázrak," jásal se zlatou medailí na krku ostravský kapitán Tomáš Široký v rozhovoru pro internetovou televizi tvcom.cz.

V prvním setu Ostrava výtečně bránila, Dukla se stejně jako v úterním semifinále s Karlovarskem rozjela až v druhé sadě. Tu po místy exhibičním výkonu vyhrála rozdílem třídy 25:17, jenže ve třetím dějství po chvilkové ztrátě koncentrace přišli Liberečtí o tříbodový náskok a Ostrava si naopak vedení pečlivě hlídala.

Když pak Dukle nevyšel ani vstup do čtvrtého setu, bylo zřejmé, že finále spěje k nečekanému rozuzlení. Ostrava hrála v euforii, dokonale se trefovala do servisu a zvyšovala náskok. Při druhém mečbolu dokonal liberecký zmar Zajíček, který poslal podání do autu.

"Jo, byli jsme favoriti, ale Ostrava na nás byla dobře připravená. Výborně nás ubránili, my jsme nebyli schopní trefit se do servisu. Rozebrali nás a zaslouženě vyhráli," uznal liberecký smečař Aleš Správka.

Český pohár ve volejbalu, finálové zápasy v Plzni:
Muži:
Ostrava - Liberec 3:1 (23, -17, 23, 19).

Reklama

Související témata: