Hlavní obsah

Volgograd - Nymburk 82:76Nymburk ve VTB lize prohrál v koncovce s Volgogradem

Basketbalisté Nymburku ve VTB lize prohráli ve Volgogradu 76:82. Celé utkání drželi s ruským celkem krok, ale v poslední čtvrtině neubránili nejlepšího střelce soutěže Randyho Culppepera. Ten dal celkem 26 bodů, z toho 11 v poslední části, a dovedl svůj tým k důležité výhře v boji o play off.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Basketbalisté Tre Simmons (zleva) a Jiří Welsch z Nymburka, Kostas Kaimakoglou z Kazaně a Christian Burns z Nymburka v utkání 6. kola osmifinále Evropského poháru.

Článek

Nymburk znovu hrající bez zraněného nejlepšího střelce Chestera Simmonse začal velmi dobře a v první čtvrtině diktoval tempo. Nevyužil však několik dobrých pozic a Volgograd tak ve druhé části získal vedení na svou stranu. Ani jednomu z celků se však nedařilo výrazněji odskočit a zápas byl velmi vyrovnaný.

Až osm minut před koncem se domácí nadechli ke šňůře 10:0, když z toho osm bodů dal Culppeper, a odskočili na sedm bodů. Derek Raivio sice ještě pěti body za sebou vykřesal naději, ale rozjetý Volgograd znovu odskočil a dovedl zápas k výhře. Šanci Nymburku mohl dát ještě minutu před koncem trojkou Luboš Bartoň, který by snížil na jediný bod, jenže jeho pokus se vykroutil z obroučky.

Utkání basketbalové VTB ligy:
Volgograd - Nymburk 82:76 (15:20, 37:39, 54:56)
Nejvíce bodů: Culppeper 26, Hamilton 19, McGrath a Victor po 12 - Burns a Raivio po 15, Washington 11, Benda a Bartoň po 8. Fauly: 18:26. Trestné hody: 24/18 - 18/16. Trojky: 6:8. Doskoky: 40:33.

Reklama

Související témata: