Hlavní obsah

Prostějovské volejbalistky postoupily přes Ostravu do finále

Praha

Prostějovské volejbalistky postoupily do finále extraligy a budou usilovat o zisk sedmého titulu za sebou. V semifinálové sérii s Ostravou neztratily favorizované svěřenkyně trenéra Miroslava Čady ani set, postup završily ve středu hladkým vítězstvím v soupeřově domácím prostředí.

Článek

"Domácí hráčky dobře podávaly a bránily. Nám se nedařil útok z kůlů jako minule, ale zásluhou blokařek jsme dotáhli utkání do vítězného konce," řekl Čada. "Zápas jsme měly pod kontrolou. Dostaly jsme domácí pod tlak servisem, snažily jsme se tlumit jejich euforii a to se nám dařilo," dodala kapitánka Solange Soaresová.

Na finálového protivníka si Prostějov bude muset ještě počkat. V minulých třech sezónách nastoupil pokaždé proti Olympu Praha, jenže ten v druhém semifinále prohrává s Frýdkem-Místkem 1:2 na zápasy. Středeční utkání vyhrál Frýdek-Místek 3:1 a sérii může ukončit ve čtvrtek, také čtvrtý duel odehraje doma.

Prostějovský tým ztratil v dlouhodobé části extraligy ve 24 zápasech jen pět setů, ve všech šesti utkáních play off pak zvítězil 3:0.

Semifinále play off volejbalové extraligy žen - 3. zápasy:
Frýdek-Místek - Olymp Praha 3:1 (20, 23, -20, 16)
Nejvíce bodů: Štrbová 16, Kubová a Jordanská po 13 - Trnková 18, Mlejnková 17, Hodanová 10. Stav série: 2:1.
Ostrava - Prostějov 0:3 (-15, -19, -20)
Nejvíce bodů: H. Kojdová 10, Nachmilnerová 7, Kvapilová a Polášková po 4 - Simonová 16, Kargová 12, Borovinšeková 11. Konečný stav série: 0:3.

Reklama

Související témata: