Hlavní obsah

Házenkáři nastoupí v kvalifikaci dvakrát doma proti Kypru

Kypr bude o víkendu druhým soupeřem českých házenkářů v kvalifikační skupině o postup do play off o světový šampionát 2007 v Německu. Svěřenci trenéra Pavla Pauzy se s ostrovním celkem utkají dvakrát doma, oba zápasy se uskuteční v Zubří.

Článek

Vstup do skupiny zvládl český celek na výbornou: dvakrát zdolal Estonsko, které poté dokázalo sebrat bod největšímu českému soupeři Makedonii. "To, že Makedonci ztratili bod, jsem přivítal, ale postup si musíme uhrát sami. Pokud nezaváháme s Kyprem, tak nám k tomu stačí jedna výhra s Makedonií," řekl v pátek Pauza. "Nikdo se nezranil, takže kádr zůstává stejný, jen se přidal Jakub Szymanski," dodal trenér.

Prostudovat hru víkendového soupeře, který souhlasil s dvěma zápasy v Česku, ještě Pauza nemohl. "Jsme domluvení, že si vyměníme kazety vzájemně. Zatím mám jen kusé informace, určitě však považuji za povinnost dvakrát vyhrát," řekl kouč. "Trochu obavy před každým zápasem má ale určitě každý. Podvědomí, že se nemůže nic stát, není příliš dobré," doplnil. S Makedonií kyperský výběr dvakrát prohrál.

Český trenér si pochvaluje, že i bez delší společné přípravy si na sebe hráči rychle zvykli. "Žádné velké věci však natrénovat nejdou. Zápas, přesun, zápas, při tom toho moc udělat najde, ale hráči se maximálně snaží," řekl Pauza.

Program:
sobota 14. ledna: Kypr - ČR (17:30, Zubří),
neděle 15. ledna: ČR - Kypr (14:50, Zubří).
Tabulka 3. skupiny:
1. Makedonie321095:735
2. ČR220061:454
3. Estonsko301275:911
4. Kypr200243:650

Reklama

Související témata: