Hlavní obsah

Házenkáři ve Skopje neuspěli, musejí vyhrát v Plzni

SKOPJE/PRAHA

Čeští házenkáři ze Skopje postup z předkvalifikace MS nevezou. Utkání v Makedonii prohráli po chybách v druhém poločase o pět gólů a pokud chtějí bojovat o účast na šampionátu, který za rok hostí Německo, musí bezpodmínečně vyhrát sobotní odvetu v Plzni.

Článek

"Jsem moc zklamaný z toho, jak mužstvo vypjaté utkání po změně stran prostě nezvládlo. Když se lámal chleba, tak se kluci složili. Soupeř určitě nebyl o pět branek lepší, jenže nedůraznou hrou jsme mu sami nabízeli možnosti ke skórování," líčil Právu do telefonu trenér Pavel Pauza.

Po vyrovnané úvodní desetiminutovce, kdy byl stav 6:6 se povedlo národnímu týmu pár brejků, po nichž získal až čtyřgólový náskok (13:9), jenže tvrdě hrající Makedonci ještě do přestávky manko smazali, když se prosazovali hlavně ze spojek. "Pozorně jsme si pohlídali jejich excelentního střelce Lazarova, který dal pouhé čtyři góly, jenže proti rozevřené obraně se prosazovali další," tvrdil Pauza.

Podléhali tlaku domácích

Rozhodující pak byl začátek druhé půle, kdy šňůra čtyř branek přinesla domácím vedení 20:16, reprezentanti po chybách ztráceli míč a při útoku jim scházely přesnost i trpělivost. "Především jsme jim ustupovali v obraně, nedokázali hrát svůj styl a podléhali tlaku soupeře. Tým ztratil koncentraci a zcela přenechal aktivitu domácím. Za to polevení musel přijít trest," tvrdil český kouč.

Před bouřícím hledištěm už Makedonci slibný náskok nepustili, pod jeho dojmem nabrali herní sebedůvěru a čtvrthodiny před koncem za stavu 28:22 bylo prakticky rozhodnuto, i když v závěru oba celky preferovaly útok před obranou. Přiblížit se výrazněji domácím už národní tým nedokázal.

"Dostali jsme se pouze na rozdíl čtyř branek, Makedonci to už nepustili, ale mrzí mne, že jsme jim tu výhru vlastně sami nabídli," říkal Pauza, který vyslovil přesvědčení, že jeho tým v plzeňském zápase už tak špatně, jako v druhé půli ve Skopje, zahrát nemůže.

Makedonie - Česko 36:31 (15:15)
Sestava a branky ČR: Galia, P. Štochl - Nocar 3, Brůna 1, Hrubý 2, Jícha 3, Filip 7/1, Heinz 5, Hynek, Řezníček 1, Sobol, Házl 4/2, Kubeš 5, Vítek. Rozhodčí: Ullrich, Lemme (oba Něm.). Diváci: 2800.
Tabulka
1. Makedonie5410175:1339
2. ČR5401186:1248
3. Estonsko4013104:1351
4. Kypr400486:1490

Reklama

Související témata: