Hlavní obsah

LA Clippers - Golden State 112:115Warriors v NBA po debaklu zvítězili, finiš už Clippers nepomohl

Basketbalisté Golden State Warriors po pátečním třicetibodovém debaklu v Portlandu podali o den později mnohem lepší výkon. Obhájci titulu v NBA porazili Los Angeles Clippers 115:112. Nejlepším střelcem vítězů byl Klay Thompson s 32 body, Stephen Curry přidal 23 a Draymond Green pomohl k výhře už jedenáctým triple doublem v sezoně za 18 bodů, 11 doskoků a deset asistencí.

Článek

Warriors předvedli výbornou střelbu s úspěšností přes 50 procent a utkání měli prakticky po celou dobu pod kontrolou, než ho Clippers v závěru zdramatizovali. Domácí dali posledních třináct bodů zápasu, ale trojka, kterou mohl náhradník C.J. Wilcox vyrovnat, do koše nespadla.

Clippers tak nestačilo k úspěchu 25 bodů Jamala Crawforda ani 24, které přidal Chris Paul. Losangeleský celek prohrál s Golden State podobně těsný zápas v sezoně už potřetí a jeho bilance bez Blakea Griffina klesla na 19 výher a šest porážek.

"Můžeme podat slabší výkon jako včera, ale pak na to musíme zareagovat a zahrát výrazně lépe proti týmu, který je ve velmi dobré formě. Nechtěli jsme žádné výmluvy a zvládli jsme to," řekl novinářům Curry.

"Stalo se z nich něco jako San Antonio. Oni se sami neporazí, musíte proti nim hrát extrémně dobře, abyste zvítězili. Měli jsme pár slabších momentů, ale to vylepšíme," uvedl Paul.

Washington Wizards hráli kvůli přesunutým zápasům třetí utkání ve třech dnech a v Miami jim došly síly. Hassan Whiteside dal 25 bodů a doskočil 23 míčů, Luol Deng přidal 27 bodů, Goran Dragič si vylepšil sezonní maximum na 24 bodů a Heat zvítězili i bez dvojice hlavních opor Chrise Boshe a Dwyanea Wadea jasně 114:94.

Jabari Parker si vylepšil osobní rekord na 28 bodů a 13 doskoků, Greg Monroe přidal 23 bodů a Milwaukee nečekaně zvítězilo nad Atlantou po dvojím prodloužení 117:109. New York Knicks výhrou 103:95 v Minnesotě přerušili sérii sedmi porážek, Carmelo Anthony v jejich týmu nastřílel 30 bodů a doskočil 11 míčů.

Výsledky NBA:
Atlanta - Milwaukee 109:117 po druhém prodl.,
LA Clippers - Golden State 112:115,
Miami - Washington 114:94,
Minnesota - New York 95:103.

Reklama