Hlavní obsah

Házenkáři: Pro postup musíme zvítězit

PLZEŇ

Musí zvítězit, jinak jejich sen o účasti na MS předčasně skončí. Čeští házenkáři mají v sobotu od 16.30 h v Plzni povinnost zdolat Makedonii, pokud chtějí projít z předkvalifikace do červnového boje o šampionát, který příští rok hostí Německo.

Článek

V tabulce skupiny, z níž postoupí jen vítěz, národní tým ztrácí na sobotního soupeře bod. "Nemáme jinou volbu než výhru, ale pevně věřím, že to zvládneme. Mohli jsme uspět už v prvním vzájemném zápase ve Skopji, vždyť jsme tam vedli o čtyři branky. Jenže ve druhé půli se nám rozpadla obrana, kluci nebyli schopni reagovat na nápor soupeře a neunesli ani tlak bouřlivého prostředí," řekl trenér Pavel Pauza, jenž věří, že před plzeňským publikem hráči předvedou lepší výkon.

"Má být vyprodáno a z mužstva cítím velké odhodlání i snahu napravit, že k prohře ve Skopji jsme si sami dost přispěli. Soupeř nás určitě nepřevyšuje. Musíme proto využít domácího prostředí tak maximálně, jako to dokázali Makedonci. Měli bychom se poučit, že nesmíme při bránění ustupovat a nechat ho pálit ze sedmi osmi metrů, protože při pasívní hře se pak nedostáváme ani do rychlých brejků," uvedl český kouč.

Důležité bude podle Pauzy dostat soupeře pod tlak hned od začátku. "Musíme jim pošramotit sebevědomí, které si přivezou," řekl. Svěřence nabádá k hlídání klíčového střelce Lazarova. "Pozor ale, Makedonci mají i další hráče schopné zakončit a znovu určitě zkusí hrát osobku na Jíchu. My však máme kvalitnější tým, který ale musí zahrát hrát tak, aby jeden pracoval pro druhého," dodal.

Reklama

Související témata: