Hlavní obsah

Atlanta porazila nejlepší tým NBA Detroit

NEW YORK

Basketbalisté Atlanty získali v zámořské NBA překvapivě skalp vedoucího týmu soutěže Detroitu. V úterním utkání týmů z opačných konců tabulky Východní konference zvítězili díky úspěšnému pokusu Joa Johnsona necelých osm sekund před koncem 99:98. Detroit, který mohl jako první tým v této sezoně získat 40. vítězství, tak prohrál druhé utkání po sobě.

Článek

V probíhající sezóně se to týmu Pistons stalo vůbec poprvé.

Johnson se stal hrdinou Hawks podruhé ze tří posledních zápasů. V pátek vstřelil vítězný koš proti Orlandu dokonce v závěrečné sekundě. "To jsou momenty, o kterých v mládí sníte. Zvlášť, když se něco podobného podaří proti nejlepšímu týmu soutěže," řekl Johnson, s 29 body zároveň nejlepší střelec Atlanty.

Před třemi týdny skončil rovněž v Atlantě duel stejných soupeřů téměř třicetibodovým vítězstvím favorita. "Dnes jsme nehráli pořádně srdcem, jak jsme normálně zvyklí. Vzbudili jsme dojem, že snad nemůžeme prohrát žádný zápas, ale v téhle lize se stávají různé věci. Jsou večery, kdy to prostě nejde," řekl detroitský Ben Wallace.

Dallas prodloužil sérii

Už na dvanáct zápasů naopak prodloužili svou rekordní sérii neporazitelnosti basketbalisté Dallasu. Proti Los Angeles Lakers se zaměřili na bránění Kobeho Bryanta a porazili jeho tým 102:87. Hvězdě hostujícího celku umožnili vstřelit jen 24 bodů, Bryant jich v předchozích dvou vzájemných utkáních dal Mavericks 105, tedy 52,5 na zápas.

"Chodili na mě ve dvou, třech i čtyřech. Neměl jsem na celém hřišti ani kousek prostoru," řekl Bryant, který naposledy vstřelil méně bodů den před Vánocemi proti Orlandu. "Jak to jen šlo, snažili jsme se nepustit míč do jeho rukou. Zahráli jsme skvěle v obraně jako během celé téhle série," pochvaloval si autor 22 dallaských bodů Josh Howard.

Výsledky:
Atlanta - Detroit 99:98, New York - LA Clippers 82:85, Dallas - LA Lakers 102:87, Sacramento - Memphis 104:96.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články