Hlavní obsah

Čína - Česko 71:49Basketbalistky i přes 22 bodů Vyoralové podlehly Číně

Cheng-jang

České basketbalistky i podruhé podlehly na turnaji v Číně domácí reprezentaci, když s favoritem prohrály 49:71. Nejlepší českou střelkyní byla s 22 body Tereza Vyoralová.

Článek

Čína si zatím na turnaji počíná suverénně a jen vyhrává. "Čína nastupovala jako jasný favorit. Nezaváhala ani v jednom ze čtyř utkání a navíc dávala příděly každému kromě nás," řekl trenér Ivan Beneš. "Přestože výsledek vypadá zdánlivě o hodně, teprve závěr utkání přinesl takový rozdíl. Naše družstvo v průběhu celého zápasu bylo vyrovnaným soupeřem, akorát v konci nám začaly docházet fyzické síly," dodal.

Češky nastoupily bez tradičních opor, navíc jim dnes chyběla i klíčová pivotka Julia Reisingerová. "Vynikající výkon podala Tereza Vyoralová, škoda že bodově na to byla sama. Holky ale ubránily Čínu na 70 bodů, což je velmi dobrý výsledek. Celkově ten dojem ze zápasu je dobrý, náš mladý tým byl vyladěnému čínskému soupeři 35 minut vyrovnaným soupeřem," řekl Beneš.

V sobotním závěrečném střetnutí na čínském turné se Češky utkají s Novým Zélandem a pokusí se navázat na dvě dosavadní výhry nad Černou Horou.

Přípravné utkání basketbalistek v Číně:
Čína - Česko 71:49 (15:12, 35:27, 53:38)
Nejvíce bodů ČR: Vyoralová 22, Karolína Elhotová 7, Rokošová, Švrdlíková a Záplatová po 5.

Reklama

Související témata: