Hlavní obsah

Pecháček se na kempu v Trevisu pokusí přiblížit NBA

Treviso

Český basketbalista Adam Pecháček se o víkendu představí na prestižním Eurocampu v italském Trevisu. Ten slouží především pro zámořské agenty jako přehlídka evropských talentů. Reprezentační pivot se na sebe pokusí upozornit před blížícím se draftem do NBA, ke kterému se letos přihlásil.

Článek

Jednadvacetiletý Pecháček připouští, že přihláška do draftu je především šance na zviditelnění, i když malou naději, že si ho jeden z týmů vybere, stále má. V minulých dnech se v Americe předváděl pozorovatelům a nyní v tom bude pokračovat na kempu, který pomohl do NBA i jiným evropským hráčům jako jsou Rudy Fernández, Andrea Bargnani či Jonas Valančiunas.

Odchovanec Sokola Pražského, jenž má za sebou čtyřleté působení v Itálii, v této sezoně naplno prorazil na hostování v polském klubu Koszalin, kde sehrál i několik zápasů po boku jiného českého reprezentanta Patrika Audy.

"Když Adam přišel do Polska, tak jsem o něm skoro nevěděl. Už od první chvíle ale ukázal, že v polské lize s námi může hrát. Myslím, že Koszalinu svým příchodem hodně pomohl. Je vysoký, může hrát zády ke koši, ale umí i vystřelit z dálky. Na svoji výšku je hodně pohyblivý. Je to všestranný pivot," prohlásil v tiskové zprávě České basketbalové federace Auda, který v minulosti působil v Americe na univerzitě.

"Je možné, že zaujme. Může mu to přes léto sednout. V Polsku hrál hodně, nasbíral nové zkušenosti a ke konci sezony byl lídrem týmu. To mu určitě pomůže do budoucna," dodal Auda.

Hned po víkendovém kempu se 207 centimetrů vysoký Pecháček připojí k národnímu týmu na soustředění v Nymburku, kde bude bojovat o konečnou nominaci na olympijskou kvalifikaci.

Reklama