Hlavní obsah

Česko - Japonsko 72:90 Basketbalistky zakončily přípravu porážkou s Japonskem

České basketbalistky zakončily letní přípravný blok porážkou 72:90 s Japonskem. Předvedly však výrazně lepší výkon než proti stejnému soupeři ve čtvrtek, kdy prohrály 50:81. Japonky dnes v Kralupech nad Vltavou odskočily až v poslední čtvrtině.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

V domácím dresu nejvíc zazářila Karolína Elhotová, která navázala na vydařený zápas s Kanadou. Vytvořila si své maximum v reprezentaci, když nastřílela 19 bodů. Vedle zkušené Aleny Hanušové se 14 body blýskla i Pavla Švrdlíková.

"Poučili jsme se, že jsme s Japonkami museli v obraně běhat stejně rychle. To se dlouho dařilo, ale trochu mě mrzí ten konec, protože jsme to mohli upravit na velice hezký výsledek do deseti bodů," řekl trenér Ivan Beneš. "Aspoň třikrát jsme nedali zpod koše a na druhé straně ihned dostali trojku, což bylo pokaždé vlastně pět bodů rozdílu. Pak nás hodně limitovaly individuální chyby v obraně," dodal.

Kouč za přípravný blok pochválil zejména zkušené hráčky Hanušovou a Michaelu Stejskalovou. "Obě nás táhly. Z nově příchozích hráček velmi překvapila Kája Elhotová. Podávala pěkné výkony, byť trochu kolísavé, ale byly tam zápasy, kde se nám líbila. A moc se nám líbila Petra Záplatová, která musela zaskočit na rozehře po zranění Lenky Bartákové. Svými výkony si řekla o to, aby do přípravy šla i příští rok," konstatoval Beneš.

Přípravné utkání basketbalistek v Kralupech nad Vltavou:
ČR - Japonsko 72:90 (13:18, 33:43, 50:61)
Nejvíce bodů: Karolína Elhotová 19, Hanušová a Švrdlíková po 14 - Nagaokaová 18, Takadaová 15, Kuriharaová 14.

Reklama

Související témata: