Hlavní obsah

Česko - Vanuatu 2:1České beachvolejbalistky dělí v kvalifikaci od účasti na OH jedna výhra

Soči
Aktualizováno

České beachvolejbalistky dělí na olympijské kvalifikaci v Soči jediné vítězství od postupu do Ria de Janeiro. V sobotním čtvrtfinále porazily tým Vanuatu 2:1 a v semifinále je čekají Číňanky, s nimiž v pátek na závěr základní skupiny prohrály. Vítězné družstvo zajistí své zemi jedno místo v olympijském turnaji.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plážové volejbalistky Markéta Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová.

Článek

České jedničky Markéta Sluková a Barbora Hermannová v sobotu nejprve hladce přehrály dvojici Joeová, Toková. Pak získaly i rozhodující zlatý set nad párem Matauatuová, Pataová, který předtím přehrál druhou českou dvojici Kristýna Kolocová, Michaela Kvapilová.

"Zítra budou mít Kristýna a Míša za úkol trápit čínské jedničky tak dlouho, jak jen to jenom půjde, a třeba i překvapit. Řekl jsem jim, že není co ztratit, buď z nich budou hrdinky, ale když prohrají, nic se neděje," řekl trenér Slukové s Hermannovou Simon Nausch pro ČTK. "My musíme vyhrát náš zápas. A pak, když zase dojde na zlatý set, předvést se jako dneska," dodal.

Číňanky postoupily jako vítězky základní skupiny přímo do semifinále. Druhou dvojici tvoří domácí Rusko a Rakousko.

Olympijská kvalifikace v plážovém volejbalu v Soči (Rusko):
Čtvrtfinále:
ČR - Vanuatu 2:1
Sluková, Hermannová - Joeová, Toková 2:0 (10, 7), Kolocová, Kvapilová - Matauatuová, Pataová 0:2 (-14, -15), Sluková, Hermannová - Matauatuová, Pataová 15:7

Reklama