Hlavní obsah

Pardubice v Evropském poháru vyzvou týmy z Kypru i Litvy

Freising

Basketbalisté Pardubic se ve FIBA Evropském poháru utkají s Apoelem Nikósie, litevským BC Šiauliai a poraženým týmem z kvalifikace o Ligu mistrů mezi izraelskou Naharijou a vítězem duelu mezi bulharským Rilski a Tsmoki Minsk. Rozhodl o tom dnešní los ve Freisingu.

Článek

Třetí tým uplynulé sezóny české NBL a vítěz Českého poháru se vrací do evropských pohárů po pěti letech. Naposledy Pardubice hrály Vyzývací pohár v sezoně 2011/12.

"Interně jsme si vyhodnotili aktuální stav a cítíme, že chybějící mezinárodní zkušenosti jsou naším slabým místem. I s ohledem na nesmírně kvalitní práci s mládeží potřebujeme mezinárodní konfrontaci, která bude nejen hráče, ale celý klub posouvat dál," řekl předseda představenstva klubu Pavel Stara.

Ze dvanácti základních skupin Evropského poháru postoupí vždy dva nejlepší celky do druhé fáze. V ní bude vytvořeno šest skupin po čtyřech a do play-off postoupí 16 celků: vždy vítěz každé skupiny, dva nejlepší týmy z druhých míst a osm účastníků základní části Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: