Hlavní obsah

Brno vyzvou v boji o titul volejbalistky Slavie

PRAHA

Volejbalistky Slavie vyřadily pražského rivala a loňského mistra Olymp a zahrají si o titul. Semifinálovou sérii play off extraligy ukončily ve středu v pátém duelu v hale Olympu vítězstvím 3:0. Po pouhém dni volna vyzvou slávistky v boji o zlato Brno, které bude již v pátek od 17:25 hostit první zápas. Série se hraje rovněž na tři vítězství.

Článek

Poslední titul získala Slavia v roce 1965, ale v této sezoně se vyšvihla až do čela tabulky po základní části. V nadstavbě sice tak oslnivé výsledky neměla, v play off se však do jejího týmu vrátila forma a dnešní rozhodující zápas v soupeřově hale zvládly slávistky excelentně.

Celý první set byla Slavia ve vedení, Olymp se potýkal se slabším útokem a neprohrával větším rozdílem jen díky kvalitní obraně na síti. V druhé sadě pokračoval domácí celek v zakřiknutém výkonu, zásluhou Šenkové sice dotáhl čtyřbodovou ztrátu, ale v dramatické koncovce byla Slavia šťastnější.

V posledním setu Olymp prohospodařil vedení 20:17 a slávistky mohly slavit historický postup do finále play off. Trenér Jiří Zach pochválil po výhře celý tým. "Dnes to byl z naší strany kolektivní výkon. (Nahrávačka) Jana Mitáčová zapojila do hry všechny hráčky a Olymp s námi nedokázal držet krok," řekl kouč Slavie.

Slavia hrála kolektivně

Trenér Olympu Stanislav Mitáč uznal, že soupeř byl lepší. "Bylo vidět, že proti sobě hrála dvě vyrovnaná družstva, dnešní zápas se lámal v koncovce druhého setu. Slavia hrála kolektivně, ale v důležitých situacích kralovaly Havelková a Koloušková," uvedl Mitáč, manžel slávistické nahrávačky.

Hráčky Olympu po čtyřech finálových účastech za sebou čekají minimálně dvě utkání hrát o bronzové medaile. Frýdek-Místek přivítají poprvé v sobotu 22. dubna.

Výsledek - semifinále:
Olymp Praha - Slavia Praha 0:3 (-21, -25, -23)
Rozhodčí: Dvořák, Labašta. Čas: 71 min. Diváci: 400. Konečný stav série: 2:3.

Reklama