Hlavní obsah

Volejbalistky Brna porazily v prvním finále Slavii 3:1

BRNO

Volejbalistky KP Brno vstoupily úspěšně do boje o extraligový titul a v prvním utkání na domácí půdě porazily Slavii Praha 3:1. S výjimkou druhého setu diktovaly brněnské hráčky po celou dobu tempo a soupeřkám nedaly šanci na zvrat. Druhé utkání finálové série se bude hrát ve středu v Praze.

Článek

Brňankám vyšel nástup, Slavia sice držela krok ještě do stavu 11:8, ve druhé polovině setu ale nestačila čelit tlaku domácích volejbalistek na podání a navíc si nevěděla rady ani s kvalitními bloky hlavně Frankové. Závěr setu vzal rychlý konec, Brňanky úvodní část vyhrály až nečekaně hladce 25:11.

Druhý díl ale přinesl tuhou bitvu. Slávistky výrazně zlepšily obranu na síti, v útoku vynikala důrazem Kallistová. Do stavu 17:17 se oba týmy střídaly ve vedení, v koncovce ale domácí hráčky zcela vypadly z role a Pražanky bez většího odporu dotáhly sadu do vítězného konce.

Pak se však role znovu zcela otočily. Bojovně naladěné brněnské hráčky, které táhly v útoku zkušené opory Tobiášová a Těknědžjanová a na bloku Hasalíková, si vytvořily výrazný náskok 21:8. V koncovce se však do té doby dobře fungující domácí soukolí zadřelo. Slavia vytvořila na síti nepropustnou obrannou hráz, domácí hráčky znervózněly a Slavia postupně snížila až na 17:23. Víc se jí ale nepodařilo.

Ve čtvrté sadě byl vyrovnaný pouze začátek. Slavia, která získala poslední titul před 41 lety, ještě vedla 8:6, náskok ale neudržela a důrazněji hrající Brňanky po druhém proměněném mečbolu Magátové získaly první ze tří potřebných bodů k dalšímu titulu. Ten poslední slavily před dvěma lety.

Finále volejbalistek:
KP Brno - Slavia Praha 3:1 (11, -19, 19, 16)
Rozhodčí: Dočkal, Antušák. Čas: 80 min. Diváci: 800.
Brno: Hasalíková, Kubínová, Těknědžjanová, Tobiášová, Franková, Magátová, libero Tomanová - Melichárková, Fiedlerová.
Slavia: Mitáčová, Koloušková, Kallistová, Doležalová, Jonášová, Havelková, libero Jášová - Štolková, Vobrová.
Stav série: 1:0.

Reklama