Hlavní obsah

Volejbalistky Brna podruhé porazily Slavii a k titulu mají blízko

BRNO

Brněnské volejbalistky vyhrály třetí zápas finálové série extraligy nad Slavií a ve středu v Praze mohou slavit po roční pauze znovu mistrovský titul. Stejně jako v předchozích dvou duelech se radoval domácí tým, v Králově Poli to v neděli byly Brňanky, důraznější v útoku a hladovější po úspěchu. Druhý bod získaly bez ztráty setu.

Článek

Slavia začala náporem na síti, na jejích dvojblocích končil jeden brněnský útok za druhým, aniž je domácí hráčky vykryly. Jenže Brno nekleslo na mysli a v klíčových okamžicích prvního setu se mu podařilo odtáhnout soupeřky od sítě servisem. Na přihrávce trápilo hlavně kapitánku Kolouškovou a kvůli dvěma chybám v závěru Slavia také celý set ztratila.

Brno se pomalu, ale jistě dostávalo v netradičním dopoledním termínu zápasu do provozní teploty a hlavně se do lepší formy než v předchozím duelu vyspaly Kubínová s Těknědžjanovou. Ty podpořily koncentrovaným výkonem bez výkyvů i ostatní domácí hráčky.

Slávistkám chyběla taková šťáva jako v domácím zápase, nespokojený trenér Zach v polovině druhého setu vystřídal univerzálku Doležalovou i nahrávačku Mitáčovou, kýžené zastavení rozjetého Brna však nepřišlo. Druhá sada byla jednoznačná, po ní se kouč Pražanek vrátil k základní sestavě.

Brno cílevědomě kráčelo za svým cílem

"Hraje se nám tady extrémně špatně. V Brně jsme v této sezóně ještě nevyhrály, ale oni u nás jen jednou a horko těžko. Byli lepší na servisu a přihrávce, od toho se odvíjí i útok a obrana," řekla ČTK nahrávačka Slavie Jana Mitáčová, která věří v domácí halu i atmosféru v Edenu.

Brno soupeřkám nenabídlo slabší chvilkou šanci, cílevědomě kráčelo za svým cílem. Slavie sice v poli bojovala, seč mohla, ale v útoku dnes byla slabší a nic na tom nezměnila ani obávaná smečařka Havelková. Ta totiž také několikrát pocítila kvalitu brněnského bloku. Tečku za zápasem udělala Doležalová servisem po oddechovém čase Brna do autu.

První set byl klíčový

"Klíčový byl první set, nejvyrovnanější i nejkvalitnější. My jsme ho prohráli a už se s tím nevyrovnali. Třetí set byl už z naší strany křeč a zkaženým servisem jsme si kalich hořkosti vypili až do dna," řekl kouč Jiří Zach, který se snaží přivést Slavii až na vrchol po dlouhých 41 letech. Po dobrém předchozím výkonu však dnes podle něj nezahrály standard ty nezkušenější.

Trenér Brna Miroslav Čada vyzdvihl hlavně útok, v němž podle něj jeho hráčky dnes vynikaly. "Všechny naše smečařky útočily agresivně a prosazovaly se. Soupeř nás trochu překvapil, že se snažil hrát středem, ale ubránili jsme je," řekl na tiskové konferenci. Pokud by brněnské volejbalistky neukončily sérii ve středu v Praze, hostily by v sobotu rozhodující finálový duel.

KP Brno - Slavia Praha 3:0 (23, 18, 23)
Rozhodčí: Antušák, Pavelek. Čas: 64 min. Diváci: 600. Stav série: 2:1.
Brno: Kubínová, Franková, Magátová, Tobiášová, Těknědžjanová, Hasalíková, libero Tomanová - Melichárková, Fiedlerová, Cebáková.
Slavia: Mitáčová, Koloušková, Jonášová, Doležalová, Havelková, Kallistová, libero Jášová - Štolková, Vobrová.

Reklama

Související témata: