Hlavní obsah

Zeď trápila Rusky! Musí se s námi počítat, říká Satrapová

Helsingborg

Nejlepší hráčkou nedělního zápasu českých házenkářek s Ruskem na mistrovství Evropy ve Švédsku byla vyhlášena brankářka Lucie Satrapová. Chvílemi byla jako neprostupná zeď. Vychytala mnoho šancí a její procentuální úspěšnost zákroků dosáhla 42 procent. Češkám to přesto nestačilo a podlehly 24:26.

Foto: Bjorn Lindgren, ČTK/AP

Brankářka Lucie Satrapová proti Rusce Karině Sabirovové.

Článek

Satrapová po dvou úvodních zápasech základní skupiny nebyla spokojena se svým výkonem, ale věřila, že ji postup českého týmu do hlavní fáze nakopne. A přesně to se stalo. Vynikající zákroky předváděla jak proti Dánsku, tak především proti Rusku. Likvidovala střely z dálky i gólové šance při náskoku ze šestky. "Jsem ráda, že jsem mohla holkám pomoct, ale škoda, že jsem toho nechytila ještě víc," litovala Satrapová po porážce.

Češky v závěru sahaly po remíze, namísto srovnání však přišla chyba a inkasovaný gól v posledních vteřinách. "Tentokrát nám chybělo štěstí a hráčky z Ruska jsou zkušenější. Hrají těžké zápasy v lize i Lize mistryň. My máme mladý mančaft, hodně holek se vyměnilo, takže asi rozhodlo to štěstíčko a zkušenosti," uvedla sedmadvacetiletá Satrapová, která patří k nejstarším hráčkám v týmu.

Dobré zákroky předváděla v první půli, ale ve druhé jich přidala ještě jednou tolik. "Věděla jsem, že nám utíkají začátky druhých poločasů. Soustředila jsem se na to, protože jsem si říkala, že mi holky v této fázi asi moc nepomůžou. I když jsme prohrály, jsem šťastná, že jsme Evropě ukázaly, že se s námi musí počítat a že nejsme jen do počtu. Každý, když se teď podívá na výsledky, si musí říct, že je potřeba se na nás připravit," dodala Satrapová.

Češky vyhrály například nad Maďarskem, s Dánkami i přes prohru vedly zhruba tři čtvrtě zápasu a Ruskám, letošním olympijským vítězkám, podlehly o dvě branky. V úterý je čekají Rumunky a nejlepší házenkářka světa Cristina Neaguová a ve středu Norky, které obhajují evropský titul a jsou i úřadujícími mistryněmi světa.

Reklama

Související témata: