Hlavní obsah

Phoenix nepustil Lakers dál, Miami a New Jersey už postoupily

NEW YORK

Dvě ze tří sérií skončily ve čtvrtek v NBA a přinesly radost z postupu do semifinále konference týmům Miami a New Jersey. Naopak další šanci promarnili basketbalisté Lakers, kteří vedli už 3:1 na zápasy nad Phoenixem, ale po dvou posledních prohrách budou bojovat o udržení šance na titul v Arizoně. Rozhodnutí padne v sobotu.

Článek

Hráči z Los Angeles měli blízko k tomu, aby ve čtvrtek druhý nejlepší tým Západní konference po základní části vyřadili. Jenže šest sekund před koncem čtvrté čtvrtiny neubránili Tima Thomase, který si trojkou vynutil prodloužení, a v něm až na Kobeho Bryanta všichni domácí basketbalisté propadli.

Lakers prohráli prodloužení 13:21 a s výjimkou jediného koše dal všechny Bryant. Nejlepší střelec ligy, který v neděli rozhodl čtvrtý zápas série prvního kola, nasbíral celkem 50 bodů. Ani novým osobním rekordem v play off ale trojnásobný šampion soutěže postup Lakers nezajistil. S klaksonem v závěru normální hrací doby se znovu pokusil utkání rozhodnout, ale míč po teči Shawna Mariona do koše nedoletěl.

Dobrá práce proti Nashovi

"Po celou dobu zápas kontrolovali. Proti Nashovi jsme ale neodvedli dobrou práci," pokáral svůj tým Bryant, jehož místo potrestaného Raji Bella bránil Leonardo Barbosa. Hned na začátku zápasu si z jednoho ostrého souboje Barbosa odnesl čtyři stehy na dolním rtu. Nash byl s 32 body a 12 doskoky nejplatnějším hráčem Phoenixu.

V historii NBA se jen sedmi týmům podařilo zachránit sérii za stavu 1:3 na zápasy, pět z nich se poté stalo mistrem. Lakers ale zase při výhodě 3:1 ještě nikdy sérii neztratili a motivuje je možnost vyzvat poprvé v play off městské rivaly Clippers.

Na semifinále Východní konference se mohou již těšit hráči Miami a New Jersey, kteří potvrdili roli favoritů a své série po šesti utkáních ukončili. New Jersey kolektivním výkonem zastínilo individuální střelecké představení Anthonyho Johnsona z Indiany, který dal 40 bodů, a zvítězilo 96:90.

Miami vyřadilo z boje o titul tým Chicaga čtvrtečním vítězstvím na jeho palubovce 113:96. Třiceti body a dvaceti doskoky k tomu přispěl pivot Shaquille O'Neal.

Výsledky - 1. kolo play off:
Východní konference - 6. zápasy:
Chicago - Miami 96:113 (konečný stav série 2:4), Indiana - New Jersey 90:96 (konečný stav série 2:4).
Západní konference - 6. zápas:
Los Angeles Lakers - Phoenix 118:126 po prodl. (stav série 3:3).

Reklama