Hlavní obsah

Házenkářští olympijští vítězové z Dánska končí na MS v osmifinále

Paříž

Vítězové loňských olympijských her Dánové skončili na mistrovství světa házenkářů už v osmifinále. Favorizovaný tým, který předtím prošel bez ztráty bodu základní skupinou, prohrál 25:27 s Maďarskem. O další překvapivý výsledek se postarali obhájci stříbrných medailí Katařané, kteří zdolali evropské šampióny z loňského roku Němce 22:20.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Na MS střílí dánský házenkář Jesper B. Nöddesbö.

Článek

Dvojnásobní mistři Evropy Dánové v duelu s Maďary ani jednou nebyli ve vedení, naopak soupeř měl k dobru až čtyři branky. V závěru se Dánsku sice podařilo vyrovnat na 24:24, nicméně rozhodující náskok znovu získalo Maďarsko. Dánové tak musí nadále čekat na svůj první titul mistrů světa, zatím vybojovali třikrát stříbro a jednou bronz.

Katařané si naopak proti Němcům nechali rozhodující úder až do závěru utkání. Evropští šampioni sice hráli nervózně, ale po celý zápas měli mírně navrch. V závěrečných pěti minutách však čtyřmi trefami završil svůj devítigólový zápas kubánský rodák Rafael Capote a rozhodl o výhře Kataru.

Duel mezi Švédskem a Běloruskem v Lille měl jednoznačný vývoj. Skandinávský tým, který v základní skupině nestačil jenom na Dány, zvítězil jasně 41:22. Švédové vyzvou ve čtvrtfinále domácí Francouze, Maďaři se utkají s Norskem a Katar vyzve Slovinsko. Soupeřem Španělska se díky vítězství 21:19 nad Egyptem stalo Chorvatsko.

Mistrovství světa házenkářů ve Francii - osmifinále:
Švédsko - Bělorusko 41:22 (24:11),
Maďarsko - Dánsko 27:25 (13:12),
Katar - Německo 22:20 (9:10),
Chorvatsko - Egypt 21:19 (13:7).
Čtvrtfinálové dvojice:
Norsko - Maďarsko,
Francie - Švédsko,
Slovinsko - Katar,
Španělsko - Chorvatsko.

Reklama

Související témata: