Hlavní obsah

Po Lakers porazili basketbalisté Phoenixu v NBA i Clippers

PHOENIX/MIAMI

Dva dny poté, co vyřadili z play off NBA tým Lakers, porazili basketbalisté Phoenixu i další mužstvo z Los Anggeles Clippers. Suns v pondělí v prvním duelu druhého kola vyřazovací části na domácí palubovce vyhráli 130:123 a připsali si čtvrté vítězství za sebou.

Článek

Před utkáním ve Phoenixu převzal domácí rozehrávač Steve Nash od komisionáře soutěže Davida Sterna podruhé za sebou cenu pro nejužitečnějšího hráče ligy a jeho následný výkon tomu odpovídal. Dvaatřicetiletý Kanaďan byl nejlepším střelcem svého týmu s 31 body, navíc přidal dvanáct asistencí.

Paradoxně v závěru utkání odpadli Clippers, kteří měli týden volno. Rozehraní Suns využili i střelecké odmlky hostující hvězdy Eltona Branda, jenž zaznamenal celkem 40 bodů, ale v posledních osmi a půl minutách jen dva. "Pro Eltona to muselo být hodně těžké. Byl fenomenální. O poločase jsem měl pocit, že chce, aby lidé přehodnotili, kdo je tady vlastně ten nejužitečnější hráč," řekl Nash.

V úvodním duelu semifinále Východní konference mezi Miami a New Jersey byli úspěšnější hostující Nets, kteří na Floridě vyhráli 100:88. Domácí pivot Shaquille O'Neal proseděl velkou část zápasu na lavičce, protože nasbíral rychle nebezpečné množství faulů. Jeho nejvýznamnějším příspěvkem bylo 13 bodů ve čtvrté čtvrtině, ale snížení Heat už přišlo pozdě.

"Sami sobě jsme nedali vůbec šanci," uznal nejlepší střelec Miami Dwyane Wade, jenž zaznamenal 25 bodů, o dva méně než hostující Vince Carter. "Chtěli jsme dokázat, že se s nimi můžeme měřit a že jsme tým, se kterým se musí počítat," uvedl Carter.

Výsledky - druhé kolo play off:
Západní konference - 1. zápas:
Phoenix - Los Angeles Clippers 130:123 (stav série 1:0).
Východní konference - 1. zápas:
Miami - New Jersey 88:100 (stav série 0:1).

Reklama