Hlavní obsah

Francie - Slovinsko 31:25Házenkáři Francie porazili Slovinsko a jsou opět ve finále MS

Paříž

Házenkáři Francie postoupili v domácím prostředí do finále mistrovství světa. Po pařížském semifinálovém vítězství 31:25 nad Slovinskem mohou v neděli obhájit zlaté medaile a získat čtvrtý titul z posledních pěti šampionátů. O jejich soupeři rozhodne páteční zápas Norska s Chorvatskem.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Francouzský házenkář Timothey N'Guessan střílí v semifinále MS proti Slovinsku.

Článek

Slovinci, kteří se na světovém šampionátu ještě nikdy na stupně vítězů neprosadili, ve čtvrtfinále vyřadili předloňské vicemistry z Kataru. Proti domácím favoritům, stříbrným olympijským medailistům z Ria, však od začátku ztráceli.

Francouzský tým vedl po deseti minutách hry 6:2, pak sice dovolil soupeři snížit na nejtěsnější rozdíl, ale následně znovu zabral a krátce před koncem poločasu měl už pětibrankový náskok. Slovince v té době držel především Jure Dolenec, který v poslední sekundě překonal Thierryho Omeyera ze sedmimetrového hodu a dal už pátý gól v zápase.

Po změně stran se Slovinci marně snažili dotáhnout, domácí celek si zkušeně hlídal bezpečný náskok. Ten postupně narostl až na šest gólů a Slovinsku nepomohla ani riskantní hra bez brankáře. Nejlepším střelcem obhájců titulu byl autor šesti gólů Nedim Remili, po pěti brankách přidali Valentin Porte a Daniel Narcisse.

Mistrovství světa házenkářů v Paříži - semifinále:
Francie - Slovinsko 31:25 (15:12)
Nejvíce branek: Remili 6, Porte a Narcisse po 5, Mahé 4/1 - Dolenec 5/3, Janc 4, Marguč, Cingesar a Gaber po 3.

Reklama

Související témata: