Hlavní obsah

Basketbalisté Clevelandu v play-off poprvé porazili Detroit

Basketbalisté Clevelandu porazili v sobotním zápase druhého kola play off NBA Detroit 86:77 a v semifinále Východní konference snížili na 1:2. Utkání Západní konference rozhodl jediný bod, Dallas zdolal San Antonio 104:103 a nad obhájci titulu vede 2:1.

Článek

V Clevelandu si domácí LeBron James připsal podruhé v play off triple-double za 21 bodů, deset doskoků a deset finálních přihrávek. Patnáct bodů přitom do koše Pistons nastřílel až v závěrečné čtvrtině, kdy měli Cavaliers vůbec přesnou mušku: pouze čtyři jejich střelecké pokusy v tomto dvanáctiminutovém úseku hry nebyly úspěšné.

James po zápase zdůraznil, že Cleveland k utkání nastupoval s velkým odhodláním. "Věděli jsme, že nemůžeme doma prohrát zápas číslo tři. Dostalo by nás to do hluboké díry, z které bychom se těžko vyhrabávali," vysvětlila hvězda domácího mužstva.

V Clevelandu padlo celkem jen 163 bodů, zatím nejméně v letošních vyřazovacích bojích. "Detroit měl během play off průměr 107 bodů na zápas. Myslím, že jsme dneska odvedli solidní obrannou práci, když jsme je udrželi pod čtyřiceti procenty střelby z pole a na 77 bodech," pochvaloval si výkon svých svěřenců trenér vítězného týmu Mike Brown.

Nowitzki proměnil 21 trestných hodů

V Dallasu proměnil německý basketbalista Dirk Nowitzki 21 trestných hodů, z toho poslední dva necelých osm vteřin před koncem. Pak už se skóre i přes několik možností nezměnilo. Hostujícím Spurs nepomohlo ani 35 bodů Tima Duncana, nejlepší střelec zápasu se navíc minutu před koncem vyfauloval.

V závěru zápasu německý basketbalista dopadl právě na Duncanovu nohu a podvrtl si kotník. Duncan musel usednout na lavičku a Nowitzki po oddechovém čase navzdory zranění proměnil trestné hody. Hvězda San Antonia se hájila, že o faul nešlo.

"Nedotkl se mě a já jsem se nedotkl jeho. Snažil se o kontakt, ale uhnul jsem z jeho směru, a pokud mi šlápl na nohu, tak mi šlápl na nohu, ale byl tam nulový kontakt," posteskl si Duncan, který tak v poslední minutě už nemohl do zápasu zasáhnout.

Výsledky - 2. kolo:
Východní konference:
Cleveland - Detroit 86:77 (stav série 1:2).
Západní konference:
Dallas - San Antonio 104:103 (stav série 2:1).

Reklama