Hlavní obsah

Plzeň - Zubří 30:25Plzeňští házenkáři v dohrávce porazili lídra ze Zubří o pět gólů

Plzeň

Házenkáři mistrovské Plzně porazili v dohrávce 15. kola extraligy vedoucí tým tabulky Zubří 30:25 a přiblížili se k lídrovi na rozdíl jediného bodu. Patří jim nyní třetí místo jen vinou horšího skóre oproti Lovosicím.

Článek

Západočechům se podařilo porazit Zubří v extralize poprvé po předchozích třech prohrách ve vzájemných zápasech. V prvním poločase zastavili možný trhák soupeře a z dvougólové ztráty učinili tříbrankový náskok. Pod vedením autora devíti gólů Milana Škvařila už ve druhém poločase obrat nedopustili a po dvou zápasech, v nichž získali dohromady jen bod, slavili vítězství.

"Po nedělní remíze v Novém Veselí jsme potřebovali proti nejlepšímu týmu tabulky vyhrát a jsem rád, že se to povedlo. Kluci předvedli o sto procent lepší výkon, povedlo se nám odříznout ze hry Hrstku," jmenoval plzeňský trenér Martin Šetlík lídra soupeře, který přesto dokázal dát devět branek. "Důležité bylo, že jsme v první půli získali vedení," citoval Šetlíka svazový web.

"O výsledku rozhodl asi už první poločas, ve kterém jsme podle mě byli lepší, ale soupeř nám dával jednoduché branky z rychlých protiútoků," konstatoval zuberský kouč Andrej Titkov.

Reklama

Související témata: