Hlavní obsah

Karlovarsko - Surgut 3:0Volejbalisté Karlovarska se vytáhli. Na evropské scéně poslali ze hry loňské pohárové finalisty

Volejbalisté Karlovarska vyřadili v Poháru CEV loňského finalistu Surgut a postoupili do čtvrtfinále. Po nečekaném vítězství 3:1 v Rusku dnes svěřenci trenéra Jiřího Nováka v domácí odvetě vyhráli 3:0, postupovou jistotu jim dal už zisk druhého setu.

Článek

Tým z Karlových Varů do odvety skvěle vstoupil a rychle si vypracoval slibné vedení 9:2. Surgut, kterému se v této sezoně ruské superligy příliš nedaří a s třinácti porážkami mu patří až desáté místo, už nedokázal ztrátu smazat a první sadu prohrál 20:25.

V druhém dějství naopak musel dotahovat domácí celek, koncovku ale zvládl a po vítězství 25:21 mohl slavit postup. Pozměněná karlovarská sestava pak ovládla i třetí set, 20 body se v utkání blýskl univerzál Michal Kriško.

Ve čtvrtfinále se Západočeši utkají pravděpodobně s francouzským celkem Tours, který v úvodním duelu vyhrál v Řecku nad PAOK Soluň 3:2 a ve středeční odvetě bude mít výhodu domácího prostředí. Tours, jehož oporou je český univerzál David Konečný, v předchozím kole vyřadil Brno.

Pohár CEV volejbalistů - 3. kolo, odvetný zápas:
Karlovarsko - Surgut 3:0 (20, 21, 21)
Rozhodčí: Willems (Belg.), Goitre (It.). Čas: 76 min. Diváci: 1070. První zápas 3:1, postoupilo Karlovarsko.
Sestava a body Karlovarska: Hudeček 8, Široký 7, M. Kriško 20, Zmrhal 7, Treial 11, Končal 1, libero Pfeffer - Štefko, Málek 2, Sukuba 1, Netrval. Trenér: Novák.
Nejvíce bodů Surgutu: Todorov 9, Nosenko 8, Krsmanovič a Askerov po 5.

Reklama

Související témata: