Hlavní obsah

Konflikt s ochrankou a pak zatčení. Legenda už ale opět může do haly Knicks

New York

Zákaz vstupu do Madison Square Garden pro bývalou dlouholetou oporu místních basketbalistů New York Knicks Charlese Oakleyho byl po necelém týdnu zrušen. Třiapadesátiletý Oakley se minulou středu při utkání NBA dostal do konfliktu s ochrankou a byl zatčen. Dva dny poté Oakleymu majitel klubu James Dolan na neurčitou dobu udělil zákaz vstupu do haly, který už ale podle ESPN od úterý neplatí.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Legendární basketbalista New York Knicks Charles Oakley měl před pár dny problém na zápase NBA a po konfliktu s ochrankou a následném zatčení dokonce chvíli nesměl do haly Knicks. Ten už ale neplatí, sport se podařilo urovnat.

Článek

K urovnání sporu podle všeho pomohla intervence vedení NBA. V pondělí se komisionář soutěže Adam Silver sešel s Oakleym i Dolanem, jehož bývalý basketbalista v minulosti často kritizoval. Jednání se po telefonu zúčastnil i legendární Michael Jordan, jenž hrál s Oakleym v Chicagu a Washingtonu a je jeho blízkým přítelem.

"Pan Oakley i pan Dolan litovali incidentu a následných komentářů, jež měly negativní dopad na Knicks i NBA," uvedl Silver.

Oakley byl podle Dolanova dřívějšího tvrzení vyveden, protože slovně napadal ochranku. Po jeho zatčení majitel Knicks a zároveň šéf haly Dolan naznačil, že má bývalý pivot problém s alkoholem. To Oakley odmítl a listu New York Post po propuštění řekl, že než se k němu ochranka přiblížila, hleděl si svého.

Po incidentu Dolan propustil šéfa ochranky Madison Square Garden Franka Bendetta, jenž v minulosti pracoval pro prezidenty George Bushe mladšího a Baracka Obamu.

Reklama