Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova povede do konce sezóny trenér Čada

Aktualizováno

K volejbalistům Prostějova se vrací kouč Miroslav Čada. Nahradí Petera Gogu, jehož vedení klubu ve středu odvolalo. Goga bude nadále působit v roli sportovně-technického manažera. Dominantní klub českého ženského volejbalu posledních let chce změnou kouče zkonsolidovat tým po nedávných neuspokojivých výsledcích před závěrečnou fází sezóny.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Volejbalistiky Prostějova po prohraném finále poháru s Olomoucí, zleva Nina Herelová, Julie Kovářová a Mareike Hindriksenová - ilustrační foto.

Článek

"Doposud dominantní klub českého ženského volejbalu chce změnou kouče zkonsolidovat tým po nedávných neuspokojivých výsledcích před závěrečnou fází sezóny," uvedl klub v tiskové zprávě.

"Věřím, že tým má na víc, než v současné době předvádí. Máme kvalitní hráčky. Je to také o psychice. Všichni máme jediný cíl, kterým je zisk titulu," řekl ČTK Čada.

Trenérská změna je reakcí na poslední výsledky českých mistryň, které v minulých dvou týdnech utrpěly nečekané porážky s domácími soupeři. Nejprve Prostějov prohrál v extralize doma s Olomoucí, výsledkem 2:3 stejnému týmu podlehl ve finále Českého poháru a v sobotu si připsal další pětisetovou porážku v Ostravě.

"Vítězství v Českém poháru bylo jedním z cílů, který se nepodařilo naplnit. V tomto zápase bylo vidět, že si naše hráčky nevěří. Chceme nyní kromě vylepšení psychické stránky změnit některé herní činnosti," uvedl Čada.

V úvodu sezóny nezvládly hráčky Prostějova kvalifikační zápasy o Ligu mistryň. Ve druhé nejvyšší evropské soutěži Poháru CEV skončily ve třetím kole po dvou prohrách se Stuttgartem.

Třiašedesátiletý Čada vedle osmi mistrovských titulů přivedl Prostějov ke stejnému počtu vítězství v Českém poháru a čtyřem prvenstvím v Česko-slovenském poháru. Pět dalších titulů získal před příchodem do Prostějova s týmem KP Brno. Loni v červnu skončil na vlastní žádost v Prostějově s trénovaním a zůstal v klubu konzultantem s poradním hlasem. Goga je v hanáckém celku od jeho vzniku před deseti lety, do trenérské funkce se přesunul z pozice sportovního ředitele.

Reklama

Související témata: