Hlavní obsah

Basketbalisté Phoenixu vyrovnali stav série s Dallasem

Basketbalisté Phoenixu vyrovnali stav finále Západní konference NBA s Dallasem na 2:2 na zápasy. V úterním utkání vyhráli Suns ve své hale 106:86. Pátý zápas se hraje ve čtvrtek v Dallasu, pak se série znovu vrátí do Phoenixu.

Článek

Nejlepším střelcem čtvrtého duelu byl domácí náhradník Leandro Barbosa, který proměnil deset střel z třinácti, z toho čtyři tříbodové. Celkovým součtem 24 bodů si brazilský basketbalista vylepšil osobní rekord v zápasech play-off.

Po vyrovnané úvodní čtvrtině vyhráli Suns poločas 51:46, ale rozhodující náskok si vytvořili až na konci třetího dějství. Mavericks odpadli po nepovedeném desetiminutovém úseku, který prohráli 4:20. V závěru už domácí vedli dokonce pětadvacetibodovým rozdílem a pivot Boris Diaw dostával diváky do varu razantními smeči do koše.

Po dvou zápasech, které Phoenix prohrál, opět nastoupil Raja Bell, jenž měl potíže s poraněným lýtkovým svalem a panovaly obavy, že se už v sérii neobjeví. "Vidíte, co pro nás znamená. Je to velký bojovník, znovu se to ukázalo," řekl trenér Mike D'Antoni. "Dneska jsem se prostě nechtěl jenom dívat," prohlásil Bell. Právě on přitom svým košem v závěru třetí čtvrtiny zahájil rozhodující bodovou šňůru Suns.

Rozehrávač Steve Nash přispěl domácímu týmu 21 body a sedmi asistencemi, naopak Dirk Nowitzki se v dallaském dresu tentokrát neprosadil. Těsně bráněný Němec dal jen 11 bodů, deset jeho střel z pole minulo cíl. Po 42 zápasech tak skončila jeho série, během níž pokaždé zaznamenal minimálně dvacet bodů. "Opravdu dobře mne hlídali. Příště musím být agresivnější," řekl Nowitzki.

Nejlepší dallaský střelec Josh Howard navíc utkání nedohrál, v poslední čtvrtině odstoupil kvůli zranění holeně. Hosté tak ve Phoenixu nevyužili šanci na třetí výhru, která by jim před domácím pokračováním série přinesla velkou výhodu. "Věděli jsme, že prohrávat 1:3 by bylo hodně špatné," řekl Bell. "Nezvládli jsme to mentálně ani fyzicky," prohlásil trenér poraženého celku Avery Johnson.

Play-off NBA - finále Západní konference
Phoenix - Dallas 106:86 (stav série 2:2)

Reklama

Související témata: